MJERA POJAČANOG NADZORA

Sud o maloljetnoj članici "ženske bande": Roditelji da je malo bolje pripaze

Njoj je sudio Goran Đuković, sudija podgoričkog Osnovnog suda koji je zadužen za postupke prema maloljetnicima
604 pregleda 10 komentar(a)
Ženska banda, Foto: Screenshot
Ženska banda, Foto: Screenshot
Ažurirano: 21.07.2015. 05:59h

Maloljetnici A.M.V. izrečena je mjera pojačanog nadzora od strane roditelja, zbog učestvovanja u zlostavljanju Maje Ajković, koje je počinila sa članicama takozvane ženske bande, u junu prošle godine.

Njoj je sudio Goran Đuković, sudija podgoričkog Osnovnog suda koji je zadužen za postupke prema maloljetnicima.

Sutkinja Nada Rabrenović osudila je nedavno Ninu Lačević (26), Milicu Asanović (21), Eldu Orahovac (22) i Andrijanu Mišolić (23), na ukupno tri godine i dva mjeseca zatvora za nasilničko ponašanje i zlostavljanje sugrađanki Ajković i Marije Popović.

Lačević je osuđena na godinu i dva mjeseca zatvora, Asanović godinu dana robije, a Orahovac i Mišolić na po pola godine zatvora.

Lačević i Asanović su ranije već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja.

Video-snimke prebijanja i zlostavljanja djevojaka, mobilnim telefonom je snimala Orahovac, na nagovor Mišolićeve.

Njih četiri su, u junu prošle godine, sa maloljetnom A.M.V. zlostavljale Ajković, a maloljetnica nije učestvovala u nasilničkom ponašanju prema Popović, koje su počinile mjesec dana kasnije.

Prema optužnom predlogu, Ajković je na poziv Lačevićeve, koja je uvjerila da treba da razgovaraju, ušla u auto, nakon čega su se odvezle do mjesta gdje su ih čekale ostale okrivljene.

“Pošto su izašle iz vozila, Lačević je Ajković i maloljetnici naredila da se biju. Kada je to odbila, A.M.V. je nasrnula na nju udarajući je, dok su ih ostale podsticale da se biju...”, piše, između ostalog, u optužnom predlogu.

Preporučujemo za Vas