Les i Grabić startovali danas u Arhusu

Jedriličari Igor Les i Matija Grabić iz JK „Delfin“ Tivat, nastupaju na Evropskom prvenstvu u klasi Laser Standard koje je počelo danas u danskom gardu Aarhusu
91 pregleda 0 komentar(a)
jedriličarstvo, Foto: YC Delfin
jedriličarstvo, Foto: YC Delfin
Ažurirano: 19.07.2015. 13:18h

Jedriličari Igor Les i Matija Grabić iz JK „Delfin“ Tivat, nastupaju na Evropskom prvenstvu u klasi Laser Standard koje je počelo danas u danskom gardu Aarhusu.

Takmičenje koje se jedri u akvatorijumu Kategata, okupilo je oko 150 jedriličara iz 40 država svijeta, a trener dvojice crnogorskih jedriličara, Ilko Klakor očekuje da će Les i Grabić postići dobar rezultat.

Kvalifikacione regate počele su danas i u narednih pet dana jedriće se po dvije svakog dana. Prvog dana po dolasku u Dansku, Les i Grabić u petak su jedrili službeni trening, a zbog jakog vjetra juče treninga nije bilo, pa su skoro svi učesnici prvenstva iskoristili dan za odmor.

Jedriličarski savez Aarhus broji 3.000 članova, a formirali su ga 5 jedriličarskih klubova iz tog danskog grada upravo radi popularizacije jedrenja i organizovanja lokalnih regata i velikih međunarodnih jedriličarskih takmičenja. Osim u klasi Laser Standard, u Aarhusu se jedri i Evropsko prvenstvo u klasi Laser Radial , te u klasi 470 u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao Svjetsko prvenstvo u klasi Nacra 17.

Bonus video: