Katnić: Prioritet u radu Tužilaštva biće krivična djela organizovanog kriminala

On se danas, u prostorijama Tužilaštva u Podgorici, sastao sa sa ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem
3 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.07.2015. 18:04h

Prioritet u radu Tužilaštva biće krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala kako bi se postigli mjerljivi rezultati koji se očekuju, poručio je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić.

On se danas, u prostorijama Tužilaštva u Podgorici, sastao sa sa ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem.

“Sa sastanka je poslata poruka da će se Specijalno državno tužilaštvo u svom postupanju opredjeljivati prema krivičnim djelima, a ne prema pojedincima“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su se sagovornici saglasili da je formiranjem Specijalnog državnog tužilaštva napravljen značajan korak za ostvarivanje rezultata iz oblasti vladavine prava.

“Prioritet u radu tužilaštva, na čijem se čelu nalazi, biće krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, kako bi se postigli mjerljivi rezultati, koji se i očekuju”, poručio je Katnić.

U saopštenju se navodi da je Katnić, kada je u pitanju izbor preostala dva specijalna državna tužioca, izrazio očekivanja da će njegov tim biti kompletiran u najskorijoj budućnosti.

“Katnić je istovremeno poručio da od svojih saradnika zahtijeva visoku profesionalnost i stalno usavršavanje, što će u velikoj mjeri doprinijeti da Specijalno državno tužilaštvo ostvari najbolje moguće rezultate”, kaže se u saopštenju.

Drobnič je, kako se navodi, poželio je specijalnim tužiocima puno uspjeha u radu u godini koja je jako važna, naročito za oblast vladavine prava.

Bonus video: