Pogledajte kako je bilo na Drugom podgoričkom triatlonu

U prelijepom ambijentu Nacionalnog parka Skadarsko jezero na takmičenju je učestvovalo 93 takmičara iz Crne Gore i regiona, 69 u pojedinačnoj konkurenciji i 8 štafeta sa po 3 člana od kojih samo jedan nije uspješno završio zadate distance
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2015. 13:07h

Drugi Podgorički triatlon - Plavnica 2015, pod pokroviteljstvom Opštine Golubovci, Uprave za mlade i sport i Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada održan je 13. jula.

U prelijepom ambijentu Nacionalnog parka Skadarsko jezero na takmičenju je učestvovalo 93 takmičara iz Crne Gore i regiona, 69 u pojedinačnoj konkurenciji i 8 štafeta sa po 3 člana od kojih samo jedan nije uspješno završio zadate distance.

U glavnoj trci dana, olimpijskom triatlonu, najbolji rezultat je postigao triatlonac iz Hrvatske, Andrej Vištica. Vištica je trku od 1.500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja završio za 1:55:35. Drugo i treće mjesto su osvojili Marko Desimirović iz Srbije, kao i proslogodišnji pobjednik Jakša Diklić iz Hrvatske.

U konkurenciji dama najbolja je bila Maja Bonačić iz Hrvatske sa rezultatom 2:16:07. Drugoplasirana triatlonka je Aneta Arifi iz Srbije, dok je treće mjesto osvojila Ana Aljinović iz Hrvatske.

U konkurenciji crnogorskih takmičara najbolji je bio Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg-Novi koji je olimpijsku distancu završio sa vremenom 2:08:45, čime je odbranio prošlogodišnju titulu šampiona Crne Gore.

Drugo mjesto zauzeo je Dragan Jovanović, takođe iz Triatlon kluba Herceg Novi, dok je treće mjesto osvojio Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica. Šampionka Crne Gore u olimpijskoj distanci za 2015. godinu postala je Daliborka Davidović iz Budve u vremenu 3:01:11.

U sprint triatlonu, 750 m plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja, najbolji su bili Danilo Jovanović iz Srbije, a nakon njega su kroz cilj prošli Vedran Vrebac iz Hrvatske i Danilo Radojković iz Srbije.

U ženskoj konkruenciji najbolje su bile crnogorske takmičarke - prvo mjesto osvojila je Lidija Vukić iz Triatlon kluba Herceg Novi, dok su drugo i treće mjesto zauzele Žana Pavićević i Gorana Vujović iz Triatlon kluba Podgorica.

Među štafetama najboja je bila ekipa Triatlon kluba Nikšić, u čijem sastavu je nastupila i crnogorska olimpijka Slađana Perunović. Nakon njih kroz cilj su prošle ekipe "Dif Bike 2" iz Bara i "K3 Team" iz Podgorice.

Galerija

Bonus video: