U nedjelju prvenstvo Crne Gore u praktičnom streljaštvu

Navodi se da se očekuje učešće oko 80 takmičara iz desetak crnogorskih klubova.
0 komentar(a)
Praktično streljaštvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Praktično streljaštvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.09.2018. 17:25h

Prvenstvo Crne Gore u praktičnom streljaštvu biće održano u nedjelju na strelištu Česka Zbrojovka Montenegro u Danilovgradu, Crnogorske asocijacije praktičnog streljaštva (CAPS).

Navodi se da se očekuje učešće oko 80 takmičara iz desetak crnogorskih klubova.

Generalni sekretar Ljubo Vujičić kazao je da će državni šampionat biti održan u konkurenciji juniora, seniora (do 50) i superseniora (preko 50 godina), kao i u konkurenciji žena.

Vujičić je naglasio je da je ta vrsta streljaštva sa oružjem velikog kalibra trenutno najpopularnija u svijetu i u velikoj je ekspanziji, bez razlike da li su države razvijene ili u razvoju.

"Istraživanja eminentnih institucija u svijetu, koje se bave problematikom oružja i njegove upotrebe, pokazala su, da u državama gdje je taj sport dostigao vrhunac razvoja, bezbjednosna kultura građana i lica koja profesionalno nose i upotrebljavaju vatreno oružje je podignuta na visok nivo", kazao je Vujičić agenciji MINA.

On je naglasio da je na taj način u velikoj mjeri smanjen broj nesrećnih slučajeva i zloupotebe vatrenog oružja.

"Svojom dinamikom i atraktivnošću ova vrsta sporta plijeni pažnju svih ljubitelja adrenalnina i sportskog ekstremizma. Takmičenje je otvorenog tipa za sve gledaoce koji žele da prisustvuju toj sportskoj manifestaciji", kazao je Vujičić.

Pokrovitelj takmičenja je Crnogorska asocijacija praktičnog streljaštva (CAPS), a organizator Akademija Češka Zbrojovka Montenegro.

Bonus video: