POSLAT U FORENZIČKI CENTAR

Nikšić: Pronađen paket kod Slanog jezera, sumnja se da je bomba

Mjesto gdje je paket nađen nije naseljeno
195 pregleda 11 komentar(a)
Slano jezero, Foto: Arhiva Vijesti
Slano jezero, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 17:05h

Nikšićka policija je danas, postupajući po prijavi garađana, pronašla u grmlju pored puta ka Slanom jezeru sumnjiv paket za koji se posumnjalo da je eksplozivna naprava.  

U nikšićkoj policiji "Vijestima " je nezvanično rečeno da oni ne mogu sa sigurnošću da tvrde da se radi o eksplozivnoj napravi, jer će se to znati tek nakon vještačenja u Forenzičkom centru, gdje je paketić odmah poslat.

U policiji su rekli da su odmah pozvali Antidiverzioni tim iz Podgorice, blokirali područje i obavili kontrolu i uviđaj.

Mjesto gdje je paket nađen nije naseljeno.

Iz policije su kazali da je vrlo vjerovatno da je neko od građana odbacio neku vrstu eksploziva jer to u poslednje vrijeme često rade.

"Kako je u toku akcija policije "Poštuj život vrati oružje" , građani radije bacaju oružje i eksplozivne naprave nego što su spremni da to vrate policiji, što je bezbjedniji i sigurniji način. Do sada samo tako nalazili razne vrste oružja bombi, čak i zolje...", kazao je  "Vijestima" nezvanični sagovornik iz nikšićke policije. 

Saobraćaj na  dionici puta koji vodi prema Slanom jezeru danas je zbog uviđaja i antidiverzionog pregleda bio obustavljen nekoliko sati.