ATLETIKA: BALKANSKO PRVENSTVO

Kristina Rakočević najbolja mlađa juniorka

Atletičarka mojkovačke Tare Kristina Rakočević "razbila" je konkurenciju na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore
109 pregleda 1 komentar(a)
Kristina Rakočević i Marko Ristić, Foto: Boris Pejović
Kristina Rakočević i Marko Ristić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 17:05h

Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević dokazala je da je najbolja mlađa juniorka na Balkanu.

Članica mojkovačke Tare osvojila je dvije zlatne medalje na prvenstvu Balkana održanom na stadionu „Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici.

Rakočević je ubedljivo pobijedila u bacanju kugle i diska. U bacanju diska Rakočević je hicem od 51.82 metara osvojila zlatnu medalju, drugo mjesto pripalo je Konstantini Spanoudaki iz Grčke sa rezultatom 44.08 metara,a treće mesto Medihi Salkić iz Bosne i Hercegovine (43,37).

I u bacanju kugle Kristina je bila ubedljivo prva sa hicem od 17.24 metara. Drugo mjesto zauzela je Gavrijela Feli sa Kipra (14.97), a treće mjesto je pripalo Raziji Čoban iz Turske (14.94).

Ostali naši učesnici ostvarili su zapažen uspjeh - Mitar Đukanovic je bio četvrti u skoku uvis sa preskočena 193 centimetra, Aleksandar Miletić je bio peti na 800 metara, Darinka Đuričković je bila šesta u bacanju koplja sa 38.49 metara, a Anastazija Magdelinić je uz šesto mjesto na 3.000 metara istrčala i novi crnogorski rekord za pionirke (10:45,80 minuta)...

"Dvije zlatne medalje u jakoj konkuzrenciji su veliki uspjeh. Kristina je potvrdila da je bez premca na Balkanu, iako je morala da se tokom nadmetanja nseli sa borilišta na borilište, pošto su se discipline kugle i diska odvijale gotovo istovremeno. Uprkos tome, ubjedljvo je trijumfovala. Ovo takmičenje je bilo posljednja provjera forme za Rakočević, pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji. Zadovoljni smo učinkom i ostalih naših takmičara, jer su uslovi za nadmetanje bili nevjerovatno teški", kazao je profesor Marko Ristić, trener Kristine Rakočević.

Po vrelom tartanu i izuzetno visokoj temperaturi na "Sirmiumu" je  nastupilo preko 300 atletičara iz 14 zemalja: Albanije, Jermenije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Turske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.