Za vikend prvenstva Balkana u Srbiji i Rumuniji

77 pregleda 1 komentar(a)
Kristina Rakočević, Foto: Boris Pejović
Kristina Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.07.2015. 10:45h

Atletska prvenstva Balkana za mlađe i starije juniore biće održana u subotu i nedjelju u Srbiji i Rumuniji, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Šampionat Balkana za mlađe juniore na programu je 4. jula u Sremskoj Mitrovici, dok će se stariji juniori nadmetati 4. i 5. jula u Piteštiju.

Najavljeno je učešće više od 500 atletičara iz 16 država - Albanije, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Turske, Slovenije, Gruzije, Izraela, Srbije i Crne Gore.

Saopšteno je da će atletsku reprezentaciju Crne Gore u Sremskoj Mitrovici predstavljati Aleksandar Miletić 800m, Marko Đurović 1500m, Mitar Đukanović vis, Anastasija Magdelinić 3000m, Kristina Rakočević kugla i disk, Darinka Đuričković koplje i Teodora Guberinić troskok.

U Piteštiju nastupiće Blagota Petričević 100m i 200m i Marija Bogavac bacanje koplja.

Selektor Osman Erović kazao je da najviše očekuje od Kristine Rakočević u bacanju kugle i diska, navodeći daje takmičenje u Sremskoj Mitrovici njena posljednja provjera uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji (od 15. do 19. jula).

"Kod starijih juniora u borbi za jednu od medalja kandidati su Blagota Petričević i Marija Bogavac. Posebno želim da istaknem,da su prvenstva Balkana u atletici izuzetno kvalitetna takmičenja, jer na njima svaku državu u disciplini mogu da predstavljaju dva takmičara. Uzeti medalju na prvenstvu Balkana u atletici,u bilo kojoj disciplini predstavlja veliki uspjeh", rekao je Erović.

Bonus video: