Hapšenja u Beranama i Nikšiću: Krađa, razbojništvo...

Nikšićka policija je podnijela zamjeniku ODT-u krivičnu prijavu protiv sugrađanina F.S., zbog osnova sumnje da je, zajedno sa za sada nepoznatom osobom, na štetu M.D. iz Nikšića počinio krivično djelo uništenje ili oštećenje tuđe stvari
102 pregleda 3 komentar(a)
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.06.2015. 19:21h

Beranska policija je osnovnom državnom tužiocu (ODT) u tom gradu podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv sugrađanina M.R. (27), zbog osnova sumnje da je u martu počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

„On je, kako se sumnja, drugog marta u mjestu Budimlja u opštini Berane, obio vrata prostorija na prvom spratu porodične kuće gdje inače niko nije boravio, nakon čega je izazvao požar od čijeg dejstva je nastala materijalna šteta u unutrašnjosti prostorija na tom spratu“, kaže se u saopštenju.

Kriminalistički tehničari su tokom uviđaja izuzeli tragove koji su upućeni na vještačenje u Forenzički centar, a ukupne policijske mjere i radnje dovele su do identifikovanja osumnjičenog.

Nikšićka policija je podnijela zamjeniku ODT-u krivičnu prijavu protiv sugrađanina F.S., zbog osnova sumnje da je, zajedno sa za sada nepoznatom osobom, na štetu M.D. iz Nikšića počinio krivično djelo uništenje ili oštećenje tuđe stvari.

F.S. je, kako se navodi, sa tom osobom, 12. novembra prošle godine, u mjestu Dragova Luka u opštini Nikšić, benzinom polio i zapalio teretno motorno vozilo u vlasništvu oštećenog.

O događaju je obaviješten ZODT koji je kvalifikovao krivično djelo.

Nikšićka policija je uhapsila i sugrađanina B.L. (28), zbog sumnje da je krajem maja u radnji „Elektro šaraf“ u tom gradu počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

„Sumnja se da je B.L., 30. maja, uz prijetnju nožem od radnika te radnje pokušao da ukrade pazar u čemu nije uspio, jer je radnik odbio napad tako što je kao zaklon iskoristio naslon stolice, nakon čega se B.L. udaljio sa lica mjesta“, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, iz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Nikšiću, zbog osnova sumnje da je počinio to krivično djelo.

Nikšićka policija uhapsila je i S.H. (28), zbog sumnje da je, na štetu sugrađanke M.M, počinio krivično djelo razbojnička krađa.

On je, kako se sumnja, po ulasku u stan M.M. u Nikšiću, uzeo televizor u namjeri da ga ukrade, a kada je M.M. pokušala da ga spriječi, S.H. ju je odgurnuo.

„Osumnjičeni S.H. je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT, zbog osnova sumnje da je počinio to krivično djelo“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: