Promocija knjige Miraša Martinovića u Muzičkoj kapeli na Kruševcu

Promocija knjige "Povratak u Aleksandriju" održava se u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015"
0 komentar(a)
Miraš Martinović, Foto: Privatna arhiva
Miraš Martinović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.06.2015. 18:24h

Promocija knjige “Povratak u Aleksandriju“ Miraša Martinovića biće održana sjutra veče u Muzičkoj kapeli na Kruševcu u 21 sat, u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015”.

O knjizi će pored autora govoriti mr Nela Savković-Vukčević i mr Aleksandra Vuković.

Martinović kaže da je ovo njegova najkompleksnija knjiga. Čine je pedeset i jedna priča, koje tematski, vremenski i prostorno, obuhvataju širok dijapazon tema, vremena, ličnosti, mjesta i događaja, mitskih i istorijski poznatih, ali sa posve novim pristupom i književnim postupkom.

"Bez obzira na različitosti sižea pojedinih priča u knjizi 'Povratak u Aleksandriju' je ostvaren kontinutitet po onoj dubinskoj metafizičkoj niti koja održava temeljna pitanja ljudskoga bića izražena kroz njegovu egzistenciju - o Bogu, o životu, vjeri, sudbini, ljubavi, istini, žrtvovanju... smrti“, zapisao je o knjizi Dimitrije Popović.

Martinović je jedan od najautentičnijih i najpoznatijih crnogorskih pisaca danas, prevođen i poznat na širim regionalnim prostorima, autor preko davdeset knjiga romana, priča, poezije, eseja i putopisa, i predstavlja osoben glas u crnogorskoj literaturi.

Bonus video: