Ubistvo Duška Jovanovića: Zar će Vlaović ponovo biti zaštićeni svjedok

Vlaović je bio zaštićeni svjedok u procesu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, u kome je optužena grupa osuđena na zbirnu kaznu od preko 120 godina zatvora
230 pregleda 0 komentar(a)
Damir Mandić (Novina)
Damir Mandić (Novina)
Ažurirano: 22.06.2015. 17:41h

Advokat Branko Anđelić, branilac Damira Mandića, optuženom da je kao saizvršilac učestvovao u ubistvu direktora lista "Dan" Duška Jovanovića, predložio je danas krivičnom vijeću sudije Vesne Moštrokol da kao svjedok bude saslušan Nikola Marković, predsjednik komisije za rješavanje napada na novinare, zato što je u izjavama u medijima naveo da je saslušavao zaštićenog svjedoka koji zna o ovom predmetu.

“Iz medija sam saznao da je taj zaštićeni svjedok Zoran Vlaović – Bohum, jer zna o ubistvu Duška Jovanovića, i da ga je u jednoj stranoj zemlji saslušavao Marković, uz saglasnost tužilaštva. To je prilika da pred sudom Marković kaže o kome se zaštićenom svjedoku radi i u kojoj fazi postupka je saslušavan”, kazao je Anđelić.

Zamjenica višeg državnog tužioca Sanja Jovićević je kazala da će se o predlogu advokata Anđelića izjasniti na narednom glavnom pretresu, jer ona kao obrađivač ovog predmeta nije zadužena sa eventualnim predmetom koji je formiran.

Okrivljeni Damir Mandić je burno reagovao, zatraživši od sudije da ga zaštiti od pisanja pojedinog medija.

“Moga brata stavljaju na naslovnu stranu zbog Bohuma, a majka i otac završavaju u bolnicu u hitnu. Neka o meni pišu svašta, ali neka moju familiju ostave na miru. Na ovaj način mediji vrše pritisak. Drago mi je da na vas ne mogu da utiču”, kazao je Mandić, obraćajući se sudiji Moštrokol.

Vlaović je bio zaštićeni svjedok u procesu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, u kome je optužena grupa osuđena na zbirnu kaznu od preko 120 godina zatvora.

Marković, koga odbrana optuženog Mandića predlaže za svjedoka, kazao je za TV Vijesti da će poštovati svaku odluku suda.

On nije želio da komentariše tvrdnje odbrane da je potencijalni zaštićeni svjedok Zoran Vlaovic.

“Naravno da ću se, ukoliko me sud pozove, odazvati da svjedočim ako me nadlaženi oslobode čuvanja tajne na šta sam se obavezao, ostale kvalifikacije koje su iznesene na današnjem suđenju ne želim niti mogu da komentarišem, pogotovo ne kada je u pitanju identitet lica koje se prijavilo da bude potencijalni zaštićeni svjedok. Sve što komisija ima o tome dostavila je Tužilaštvu i to je strvar sada Tužilaštva a ne Komisije”, kazao je Marković.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedjeljak.

Bonus video: