Suđenje za pucnjavu u "Kazi": Umjesto krateža dali mu revolver

”Činjenični opis optužnice izmijenjen je nakon usaglašavanja nalaza vještaka medicinske struke dr Mihaila Kuliša sa nalazima dr Nemanje Radojevića i balističara dr Božidara Bakića, kojima je utvrđeno da povrede mladića nisu nastale od sačme iz krateža, već od oružja nepoznatog kalibra”, kazala je tužiteljka Nada Bugarin
217 pregleda 4 komentar(a)
Lokal Kaza, Berane, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lokal Kaza, Berane, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2015. 08:25h

Beranac Dražen Simonović nije iz krateža pucao na četvoricu muškaraca u kafiću “Kaza”, već iz revolvera nepoznate marke i kalibra.

To piše u optužnici koju je tužiteljka Nada Bugarin izmijenila prije završnih riječi Simonoviću i njegovom sugrađaninu Marku Maslovariću, okrivljenima za teško ubistvo u pokušaju.

”Činjenični opis optužnice izmijenjen je nakon usaglašavanja nalaza vještaka medicinske struke dr Mihaila Kuliša sa nalazima dr Nemanje Radojevića i balističara dr Božidara Bakića, kojima je utvrđeno da povrede mladića nisu nastale od sačme iz krateža, već od oružja nepoznatog kalibra”, kazala je Bugarin.

Dodala je da ostaje nepromijenjen dio optužbe kojim se Maslovarić tereti da je pucao iz pištolja.

Bugarin je rekla da je neuvjerljiva odbrana Maslovarića, koji je izjavio da je pucao u nužnoj odbrani kada ga je „više lica bacilo na pod i udaralo”...

„Maslovarić je pokazao spremnost za obračun sa mladićima koji kod sebe nisu imali nikakvo oružje i njegova odbrana je po sebi kontradiktorna i opovrgnuta iskazima svjedoka”, kazala je tužiteljka.

Ocijenila je da je povrijeđeni Aleksandar Marsenić na glavnom pretresu sračunato promijenio iskaz, kako bi olakšao položaj Maslovarića.

„Marsenić je u istrazi decidno objasnio da je vidio Maslovarića kada je izvadio pištolj i ispalio više metaka” ...

Maslovarićev branilac, advokat Fikret Kurgaš kazao je da nijednim dokazom nijesu potvrđeni navodi optužnice... Rekao je da je grupa momaka te večeri, bez ikakvog povoda, nasilnički napala Maslovarića, nanijevši mu povrede opasne po život.

„U ovom nemilom događaju žrtva je Maslovarić koji se branio i koji je uspio da spasi goli život. Kako je bio napadnut od više lica koja su ga oborila, strah je bio toliki da je kod njega bila smanjena sposobnost upravljanja svojim postupcima“, kazao je advokar Kurgaš.

Maslovarić je kazao da vjeruje u pravičnu odluku suda.

Oslobađajuću presudu zatražio je advokat odbjeglog Simonovića, rekavši da je dokazano da njegov branjenik „nema nikave veze sa povredama Miroslava Femića i ostalih mladića.

Kasim Dizdarević je kazao da su oštećeni poznati široj javnosti po nedozvoljenom ponašanju...

„Tužiteljka je danas, bez ijednog dokaza, u ruke mog branjenika umjesto krateža, stavila revolver. Simonović nije pucao ni iz jednog oružja”, kazao je Dizdarević.

Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su 20. aprila 2013. pucali i ranili četvoricu muškaraca - Femića, kojem je oštećena kičmena moždina i Berance Aleksandara Marsenića, Beranara Sujkovića i Jasmina Piljevića.

Izuzev Femića, ostali se nisu pridružili krivičnom gonjenju niti su postavili imovinski zahtjev.

Presuda će biti izrečena 25. juna.

Bonus video: