Ljosa u petak u Gradskoj knjižari u Podgorici

Nobelovac će se 19. juna u Gradskoj knjižari na Trgu republike u Podgorici sresti sa svojim čitaocima
11 komentar(a)
Mario Vargas Ljosa, Foto: Beta/AP
Mario Vargas Ljosa, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.06.2015. 19:14h

Nobelovac Mario Vargas Ljosa, na poziv svog crnogorskog izdavača Nove knjige, boraviće u Crnoj Gori od 19. do 22. juna.

Svoj boravak u Crnoj Gori Vargas Ljosa će početi posjetom svog prvog crnogorskog izdavača Nove knjige.

Naime, 19. juna u Gradskoj knjižari na Trgu republike sa početkom u 19 časova, srešće se sa svojim čitaocima i autorima Nove knjige.

Već 20. juna Vargas Ljosa će posjetiti Budvu. Tom prilikom svečano će otvoriti ovogodišnji Grad teatar i Mediteranski Salon knjiga Budva 2015, gdje će i održati svoje književno veče.

U hotelu Splendid 21. juna, sa početkom u 11 časova, održaće se simpozijum Književni plamen Vargasa Ljose. Simpozijum će okupiti i naijstaknutije univerzitetske profesore, poznavaoce hispanoameričke književnosti i tumače Ljosinog djela, iz Crne Gore i regiona.

Na simpozijumu će govoriti Aleksandar Jerkov, Dalibor Soldatic, Ksenija Vulović ,Bojan Jović, Mirjana Sekulic , Jelica Veljović, Vladimir Gvozden, Bojana Kovacevic Petrovic, Tomislav Brlek, Anastasija Gjurcinova, Sanja Mihajlovik Kostadinovska, Sonja Tomović Šundić, Aleksandra Vuković, Goran Radonjić.

"Do izmjene plana kada je u pitanju mjesto održavanja Simpozijuma, došlo je na predlog agenata Maria Vargasa Ljose, koji su procijenili da bi put do Bijelog Polja bio previše naporan, budući da je Vargas Ljosa u godinama u kojima teško podnosi vožnju na duže relacije", saopšteno je iz Nove knjige.

Bonus video: