Orhanovo nasljeđe u izdanju Nove knjige

Alin Ohanesian rođena je u Kuvajtu, od svoje treće godine živi u Kaliforniji, dobitnica je brojnih nagrada za kraće književne forme. Roman Orhanovo nasljeđe, 7. aprila se prvi put pojavio u SAD-u, od kada i zauzima vrhove svjetskih Top listi
183 pregleda 0 komentar(a)
Orhanovo nasljeđe, Foto: Nova knjiga
Orhanovo nasljeđe, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 15.06.2015. 13:25h

Pripovijest o strasnoj ljubavi, neizrecivim strahovima, nevjerovatnoj istrajnosti i skrivenim pričama koje progone jednu porodicu – donosi novi roman u izdanju Nove knjige, Orhanovo nasljeđe mlade autorke Alin Ohanesian.

Krećući se kroz vrijeme, od posljednjih godina Otomanskog carstva pa sve do kraja XX vijeka, Orhanovo nasljeđe pruža vrlo nepristrasnu sliku stradanja jermenskog naroda, i ukazuje na moguće razumijevanje, čak i opraštanje.

Orhanovo nasljeđe je savremena pouka o međusobnom razumijevanju turskog i jermenskog naroda, a ujedno i i snažno svjedočanstvo ljudskih patnji na objema stranama. Alin donosi priču iz prošlosti sopstvene porodice, jer je njena baka preživjela genocide nad Jevrejima.

Kada je Orhanov briljantni i ekscentrični djed, koji je sagradio dinastiju od pravljenja ćilima, nađen mrtav u kazanu farbe, Orhan nasljeđuje decenijama star posao. Ali djedov testament postavlja više pitanja nego što nudi odgovora.

Kemal je ostavio kućno imanje neznanki koja je hiljadama kilometara daleko, ostariloj ženi u staračkom domu u Los Anđelesu. Njeno postojanje i tajnovitost oko njene prošlosti samo produbljuju misteriju oko toga zašto bi Orhanov djed njihov dom ostavio toj ženi, a ne svojoj porodici.

Riješen da ispravi nepravdu, Orhan se ukrcava u avion za Los Anđeles. Tamo će, tokom brojnih susreta, otkriti priču koju Seda tako pomno čuva – priču koja, ako bude ispričana, ima moć da poništi nasljeđe na kojem je sazdana Orhanova porodica, priču koja može da raspetlja Orhanovu budućnost.

Alin Ohanesian rođena je u Kuvajtu, od svoje treće godine živi u Kaliforniji, dobitnica je brojnih nagrada za kraće književne forme. Roman Orhanovo nasljeđe, 7. aprila se prvi put pojavio u SAD-u, od kada i zauzima vrhove svjetskih Top listi. Od danas ljubitelji pisane riječi mogu ga naći u svim Gradskim knjižarama ili poručiti putem sajta, u izdanju Nove knjige.

Bonus video: