Privredni sud pokrenuo stečajni postupak protiv Vektra Boke

Radnicima, čiji je sindikalni predstavnik jedini pristao da na ovu temu govori, duguju se i doprinosi i to od 2010
0 komentar(a)
Vektra Boka, Foto: Printscreen (YouTube)
Vektra Boka, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 13.06.2015. 18:10h

120 radnika Vektra Boke moglo bi ostati bez posla jer je Privredni sud, po zahtjevu CKB-a, pokrenuo stečajni postupak zbog nevraćanja višemilionskog kredita toj banci.

Radnicima, čiji je sindikalni predstavnik jedini pristao da na ovu temu govori, duguju se i doprinosi i to od 2010. Zato će naredne sedmice kod ministarke rada Zorice Kovačević, da traže pomoć.

Jos jedna kompanija Dragana Brkovića, ovoga puta hotelska/ Vektra Boka, ide u stečaj. Danas nisu htjeli da odgovore na naša pitanja u vezi sa tim, uz objašnjenje, da u ovoj fazi ništa neće komentarisati.

Na komentar nisu bili spremni ni u CKB-u, na čiji je zahtjev stečajni postupak pokrenut. Banka je inače, uvodjenje stečaja tražila od 2011. zbog nevraćenog kredita, za koji tvrde da je sa kamatama dostigao oko četiri miliona eura.

Brković je, kako nam je potvrdjeno OTP-u i CKB-u ostao dužan preko 100 miliona.

Predsjednik Sindikata HTP Vektra Boka , Vojin Miljanić kazao nam je u telefonskom razgovoru da je za pokretanje stečaja saznao iz medija i da će se sindikat narednih dana sastati sa stečajnim upravnikom i predstavnicima menadzmenta. Potom će u utorak kod ministarke rada Zorice Kovačević.

"Da bi predocili koja su dugovanja Vektra Boke prema zaposlenima najveći problem po nama je neuplata doprinosa za radni staž jer nama nije radni staž uplaćen od avgusta 2010. I da vidimo da li Ministarstvo može da nam pomogne oko toga problema" rekao je Miljanić.

Iz uprave Vektra Boke do nedavno su uvjeravali da će uspjeti da se dogovore sa bankom o izmirenju kredita , upozoravajući kako da bi otvaranjem stečaja 120 ljudi ostalo bez posla. Miljanić o toj mogućnosti za sada ne može da govori.

"Ne bih mogao da vam odgovorim na to pitanje.Ne znam kakvi su planovi upravnog sudije". kazao je Miljanić.

Od sedam Brkovićevih kompanija, kako podsjećaju mediji, u Vektri Investments je prekinut stečaj, a u glavnom preduzeću - Vektra Montenegro i u pljevaljskom Vektra Jakić na snazi je postupak reorganizacije - programirani stečaj.

Posljednje četiri godine otišle su u stečaj i preostale Brkovićeve firme Vektra Aviation, Horizont Logistik i Vektra Voda, koja je u međuvremenu likvidirana jer nije imala imovine.

Bonus video: