Vrtoglavi triler Gijoma Musoa

Nakon francuskog izdanja, novi Musoov roman vrlo brzo je publikovala Nova knjiga
275 pregleda 0 komentar(a)
Gijom Muso U ovom trenutku, Foto: Nova knjiga
Gijom Muso U ovom trenutku, Foto: Nova knjiga
Ažurirano: 12.06.2015. 11:58h

Posljednji roman Gijoma Musoa “U ovom trenutku”, u kojem se prepliću elementi psihološkog trilera i romantične komedije, nakon francuskog izdanja, vrlo brzo je publikovan i u izdanju “Nove knjige” iz Podgorice.

Musoov posljednji roman objavljen je prije samo par mjeseci u Francuskoj, a nakon Francuske, prvi put u regionu pojavljuje se u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga.

Gijom Muso rođen je 1974. godine na Antibima. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, od malih nogu bio je opčinjen književnošću i filmom, i počeo je da piše još kao student. Ovaj mladi francuski autor je prije nekoliko godina napravio potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svjetskoj književnoj sceni, osvojivši publiku i kritiku jednostavnim, ubjedljivim stilom.

Njegovi romani do sada su prodati u nekoliko miliona primjeraka i prevedeni na 24 jezika, a za sve romane otkupljena su i filmska prava. Od kada se pojavio 2007. godine, Musoov roman “Zato što te volim” nalazi se u samom vrhu lista najprodavanijih knjiga.

U vrtoglavom psihološkom trileru “U ovom trenutku” opisan je život Lize i Artura, koji se viđaju jednom godišnje. On provodi svoj život tražeći je, a ona svoj čekajući ga. Liza sanja o tome da postane pozorišna glumica. Da bi mogla da plati studije dramskih umjetnosti, ona radi u jednom baru na Menhetnu.

Jedne večeri upoznaje Artura Kostela, mladog ljekara iz urgentnog centra. Liza će učiniti sve da bi ga zavela. Ali Artur nije čovjek kao ostali. On će uskoro Lizi otkriti strašnu istinu koja mu ne dozvoljava da je voli...

Bonus video: