Nedjelja njemačkog filma u DODEST-u

Prvog dana, u petak u 18 časova, u Sali DODEST-a, biće prikazan film "Almanya" o životu porodice iz Turske koja decenijama živi u Njemačkoj i čiji svaki član sebi mora da postavi pitanje gdje je, u stvari, prava domovina (2009/11). Film je režirala Jasemin Šamdereli
51 pregleda 0 komentar(a)
Nedjelja njemačkog filma
Nedjelja njemačkog filma
Ažurirano: 11.06.2015. 08:57h

U okviru "Nedjelje novog njemačkog filma“ od 12. do 14. juna u organizaciji Ambasade Savezne Republike Njemačke i Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović“ biće prikazani filmovi novije njemačke kinematografije. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Prvog dana, u petak u 18 časova, u Sali DODEST-a, biće prikazan film "Almanya" o životu porodice iz Turske koja decenijama živi u Njemačkoj i čiji svaki član sebi mora da postavi pitanje gdje je, u stvari, prava domovina (2009/11). Film je režirala Jasemin Šamdereli.

Iste večeri, od 20 časova, na programu je film "Barbara" (2011/12), reditelja Kristijana Pecolda. Ovo ostvarenje govori o vremenu prije pada Berlinskog zida, i sudbini Barbare, ljekarka iz Berlina koja želi da napusti Istočnu Njemačku.

Sljedećeg dana na programu od 18 časova su “Animirani filmovi za djecu - šareno & divlje” (2004/13). Nasuprot komercijalnim likovima animacije, ovaj film predstavlja uzbudljivu, zabavnu i djeci prilagođenu kolekciju različitih žanrova. Od 20 časova biće prikazano “Vrijeme kanibala” (2014), u režiji Johanesa Nabera. o sudbini poslovnih konsultanta, koji putuju po svijetu i staraju se o većem profitu kompanija.

U nedjelju, 14. juna od 18 sati biće prikazane "Ljubavne šnicle" (2013) u režiji Jakoba Lasa, o neobičnoj ljubavnoj priči u hotelu na obali Baltičkog mora. U 20 časova publiku očekuje ostvarenje Fea Aladaga "Između svjetova" (2014), aktuelna priča o vojniku Bundesvera, koji se, iako mu je brat poginuo na dužnosti u Avganistanu, prijavljuje za službu u ovoj zemlji.

Bonus video: