Simonović nije ranio Femića?

Miroslav Femić je teško ranjen u pucnjavi u beranskom kafiću “Kaza” 20. aprila 2013. godine, a za pucnjavu u tom lokalu sudi se Marku Maslovariću i Draženu Simonoviću.
112 pregleda 0 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.06.2015. 15:32h

Vještak sudske medicine dr Nemanja Radojević, kazao je juče da sa velikom sigurnošću može tvrditi da povrede kod Miroslava Femića nisu nastale pod dejstvom sačme iz krateža, već od rasprsnutih djelova projektila.

Femić je teško ranjen u pucnjavi u beranskom kafiću “Kaza” 20. aprila 2013. godine, a za pucnjavu u tom lokalu sudi se Marku Maslovariću i Draženu Simonoviću.

Nakon pregleda rendgenskog snimka, kao i usaglašavanja sa kolegom balističarem Božidarem Bakićem, vještak je istakao i da su povrede kod oštećenog Bernarda Sujkovića nastale rikošetom od projektila, a ne od sačme iz krateža koje je, prema optužnici, koristio Simonović.

Prema istim navodima, Maslovarić je tada imao pištolj.

Svi svjedoci, međutim, izjavili su da su vidjeli Simonovića kako je “izvadio pištolj i repetirao ga”. Maslovarić ni na rekonstrukciji nije mogao da se sjeti položaja iz kojeg je pucao, niti da kaže koliko je ispalio projektila.

“Femić nije mogao zadobiti povrede s leđa, jer je u medicinskoj dokumentaciji opisano da su strijelne rane u predjelu grudnog koša kao i desne polovine trbuha i butine, nesumnjivo nanesene s prednje strane. Ni Sujković nije mogao zadobiti povredu na nozi dok je bio okrenut leđima”, zaključio je Radojević.

Bonus video: