Ministarstvo dostavilo netačne podatke, Asanović je ranije osuđivana

Asanovićevoj, Nikoliji Nini Lačević, Eldi Orahovac i Andrijani Mišolić sudi se za nasilničko ponašanje i zlostavljanje sugrađanki Marije Popović i Maje Ajković
625 pregleda 26 komentar(a)
Milica Asanović, Foto: Facebook
Milica Asanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.06.2015. 10:18h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović odlučila je da, u nastavku suđenja tkz. “ženskoj bandi”, kao dokaz sprovede pravosnažnu presudu, kojom je jedna od optuženih Milica Asanović, ranije već osuđivana za nasilničko ponašanje.

Asanovićevoj, Nikoliji Nini Lačević, Eldi Orahovac i Andrijani Mišolić sudi se za nasilničko ponašanje i zlostavljanje sugrađanki Marije Popović i Maje Ajković.

Zabuna u sudnici je nastala nakon što je sutkinja pročitala izvod iz kaznene evidencije Asanovićeve, u kome piše da ona nije osuđivana.

Zastupnik optužbe Ivan Medojević je prigovorio, navodeći da to nije tačno, i da će sudu dostaviti pravosnažnu presudu, kojom je ona uslovno osuđena zbog nasilničkog ponašanja.

To su potvrdili i Asanovićeva i njen branilac advokat Balša Dragović, ne protiveći se da se ta presuda sprovede kao dokaz u ovom postupku.

To nije prvi put da iz Ministarstva pravde sudu dostavljaju netačne izvode iz kaznene evidencije za okrivljene, a iz tog resora su se i ranije pravdali prevelikim obimom posla, te da su u pitanju tehničke greške zaposlenih, koji su, kako tvrde, disciplinski kažnjeni zbog propusta u radu.

Suđenje je prekinuto na osam dana, zbog nedolaska vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića, koji je najavio da ne može doći, jer u Višem sudu ima ranije zakazano suđenje.

Bonus video: