Knjiga Bešira Ljuškovića objavljena u izdanju "Čigoja štampe"

Nisu u pitanju pripovjedački uzori, već srodnost karaktera i načina pripovijedanja koje odlikuje isto podneblje. A veće preporuke za ovu knjigu nema”, zapisao je o “Vjetru i raži” književnik Milovan Vitezović
1 komentar(a)
Bešir Ljušković
Bešir Ljušković
Ažurirano: 03.06.2015. 19:10h

Zbirka priča “Vjetar i raž” dr Bešira Ljuškovića objavljena je u izdanju “Čigoja štampe” iz Beograda.

Ljušković, Bjelopoljac sa zavidnom karijerom profesora i načelnika Klinike za oftalmologiju na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, do sada je objavio pet knjiga pjesama (“U tišini duše”, “Zaleđena mjesečina”, “Pesme za Elu”, “Kosa puna sunca”, “Berači Mesečine”) i dvije knjige aforizama. Bavio se novinarstvom i publicistikom i objavio monografiju “Ljuškovići-bratstvo sa područja Bijelog Polja”.

“Karakteri ovih priča i Ljuškovićev karakter pripovijedanja veoma su srodni karakterima priča i karakteru pripovijedanja Iva Andrića i Ćamila Sijarića. Naročito su lirski Ljuškovićevi slojevi ovog rukopisa intonacijom bliski slojevima u Andrićevim 'Nemirima'.

Nisu u pitanju pripovjedački uzori, već srodnost karaktera i načina pripovijedanja koje odlikuje isto podneblje. A veće preporuke za ovu knjigu nema”, zapisao je o “Vjetru i raži” književnik Milovan Vitezović.

Bonus video: