Svjedočenje policajca: Moračanin pretučen doveden u stanicu

To je Darko Todorović rekao kao svjedok u nastavku suđenja Moračaninu, koga tužilac tereti da je fizički napao policajce Mladena Boškovića i Radojcu Popovića dok su ga hapsili u avgustu prošle godine
108 pregleda 7 komentar(a)
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2015. 15:19h

Policajac Darko Todorović kazao je juče da je Neđeljko Moračanin u prostorije kolašinske policije doveden sa vidnim podlivima na licu.

To je rekao kao svjedok u nastavku suđenja Moračaninu, koga tužilac tereti da je fizički napao policajce Mladena Boškovića i Radojcu Popovića dok su ga hapsili u avgustu prošle godine.

Prema riječima Todorovića, okrivljeni nije pravio nered u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Kolašin.

"Samo je u jednom trenutku rekao Boškoviću i Popoviću - ’Ajde, udrite me sada'. Sjećam se, kada smo pokušali da ga uvedemo u ćeliju, da se rukama odupirao o gvozdena vrata i tada ga je Bošković udario penderkom po ruci", rekao je svjedok.

Todorović tvrdi da, osim toga, nije vidio da su njegove kolege tukle Moračanina u stanici policije, naglasivši da nije cijelo vrijeme bio u OB.

Moračanin je prigovorio njegovom svjedočenju.

"Todorović je bio odsutan znatno duže nego što je kazao. Za to vrijeme bio sam sa Popovićem i Boškovićem i tada sam dobio batine. Kada se Todorović vratio u prostoriju, kazao sam mu da su me tukli. Takođe, ako se sjeća da me je Bošković udario penderkom po ruci, onda se sigurno i sjeća kada me je, prije toga, isti policajac, dok sam sjedio, udario pesnicom u lice, a zatim nogom u predjelu trupa", kazao je Moračanin.

On tvrdi da je sve to zabilježeno kamerama sa video-nadzora i da je Unutrašnja kontrola MUP-a, na osnovu tog snimka disciplinski kaznila Bošković zbog prekoračenja korišćenja sile.

Pozivu suda opet se nije odazvao bivši komandir tamošnje policije Vanja Miletić, pa je izdat nalog za njegovo prinudno dovođenje.

Već tri puta ročišta u tom sporu odlažu se zbog nedolaženja svjedoka - pripadnika MUP-a.

Todorović se pred sudom pojavio, takođe, nakon što je prinudno doveden.

Bonus video: