Žrtve vrebali u blizini kuće Saše Markovića

Stan se nalazi u privatnoj zgradi u naselju Ivanovići, u blizini mjesta gdje je ubijen nekadašnji poslanik LSCG-a
105 pregleda 8 komentar(a)
Gregori Majkl Feraris, Foto: Savo Prelević
Gregori Majkl Feraris, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2015. 15:35h

Gregori Majkl Feraris i Aleksandar Marković, iznajmili su stan nedaleko od kuće ubijenog Saše Markovića, a policija vjeruje da im je taj objekat bio logistički centar u planiranju likvidacije Budvanina Gorana Đuričkovića.

Stan se nalazi u privatnoj zgradi u naselju Ivanovići, u blizini mjesta gdje je ubijen nekadašnji poslanik LSCG-a.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da su inspektori detaljno pretražili stan, ali nije saopšteno da li su u njemu pronađeni dokazi koji potvrđuju sumnje policije.

Đuričković je od početka godine stanovao u Markovićevoj kući, nakon što se vratio iz Španije.

Njih dvojica sjedjeli su zajedno i neposredno prije Sašinog ubistva. Lokal je tada prvi napustio Đuričković, a malo za njim otišao je i Marković, ali nikada nije stigao do kuće. Rafalima je pokošen praktično pred svojim vratima.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Đuričković u istu kuću nastavio često da dolazi i nakon ubistva njegovog kuma.

Nakon hapšenja Ferarisa i Aleksandra Markovića, policija je saopštila da je prvi trebalo da ubije Đuričkovića, a da je drugi obezbjeđivao logistiku.

Pomažući u pripremi likvidacije, rečeno je iz policije, uhapšeni Podgoričanin kolegi iz Južnoafričke Republike obezbijedio je tri stana, pištolj, garderobu, dva vozila i dva motocikla, registarske oznake koje su prethodno ukradene u Budvi, mobilne telefone i SIM kartice.

Stan u Ivanovićima, vjeruje policija, bio im je logistički centar.

Policajci su juče na parkingu Centra bezbjednosti Budva detaljno pretresli i jedan od zaplijenjenih automobila - sivi “reno megan”, koji su takođe koristili uhapšeni.

Nakon što su tu dvojicu uhapsili zbog sumnje da planiraju ubistvo Đuričkovića, iz policije i tužilaštva najavili su da će im to mnogo pomoći u rasvjetljavanju još nekih teških krivičnih djela, među kojima možda i ubistvo Saše Markovića i Gorana Radomana.

Ime Đuričkovića od starta se vezuje za likvidaciju Saše Markovića, imajući u vidu da su dugogodišnji bliski prijatelji, kumovi i da su imali zajedničke poslove.

Đuričković se u Crnu Goru vratio nakon što je u Španiji navodno volšebno nestalo oko 200 kilograma kokina i dva miliona eura u kešu i od tada je živio kod nedavno ubijenog kuma.

Nezvanični izvori iz policije tvrde da su sa tim slučajem povezani i likvidacija Cetinjanina Gorana Radomana u Beogradu, ali i razorna eksplozija u Podgorici, kada je u vazduh dignut blindirani “audi” Milana Vujotića.

Đuričković se proteklih godina u Budvi bavio ugostiteljstvom.

Bonus video: