Peraziću četiri i po godine i pravosnažno

Perazić je i ranije više puta osuđivan zbog toga što je, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima, dok su oštećeni spavali, obijao kuće i krao novac, zlatni nakit, mobilne telefone i slično
72 pregleda 0 komentar(a)
presuda, Foto: Shutterstock
presuda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.05.2015. 15:11h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je Milan Perazić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine zatvora za krađu stvari iz kuće sutkinje Ane Perović-Vojinović.

Perazić je, prema potvrđenoj presudi, iz doma sutkinje podgoričkog Osnovnog suda ukrao laptop, novčanik i kreditne kartice. Krađa je počinjena u novembru prošle godine. Time je presuda sutkinje Željke Jovović postala pravosnažna.

Jovović je Perazića, početkom januara, osudila na tri i po godine zatvora za tešku krađu i na osam mjeseci robije za falsifikovanje i zloupotrebu kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Ona je odluku obrazložila time da je Perazić višestruki povratnik u izvršenju istih i sličnih krivičnih djela, što je bio dovoljan argument i za Viši sud. Prema optužnici, Perazić je u noći između 14. i 15. novembra u Podgorici, razbio prozor i ušao u kuću sutkinje, odakle je ukrao laptop i torbu u kojoj se nalazio novčanik sa oko 300 eura, ličnim dokumentima i dvije bankovne kartice izdate na njeno ime.

Dalje se navodi da je na bankomatu pokušao da podigne novac sa jedne od kartica, kada je i lišen slobode “brzim i efikasnim reagovanjem policijskih službenika”.

Perazić je i ranije više puta osuđivan zbog toga što je, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima, dok su oštećeni spavali, obijao kuće i krao novac, zlatni nakit, mobilne telefone i slično.

Bonus video: