DVA SCENARIJA

Napad na Obradovića: Planirana zasjeda ili slučajna žrtva?

Iz policije su nezvanično rekli da i dalje utvrđuju da li je neko namjerno pucao u nekadašnjeg direktora Telekoma ili je bio žrtva pljačkaša
60 komentar(a)
Oleg Obradović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Oleg Obradović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.04.2019. 16:30h

Policija još traga za  napadačem koji je sinoć pucao na  biznismena Olega Obradovića u dvorištu Elektrotehničke škole u Podgorici.

Iz policije su nezvanično rekli da  i dalje  utvrđuju da li je  neko namjerno  pucao u nekadašnjeg direktora Telekoma ili je  bio žrtva pljačkaša.

U slučaju prve mogućnosti, njegova bezbjednost je ozbiljno ugrožena. U toj varijanti, sinoćnji napad govori da je napadač  znao kuda se Obradović kreće  i da je mračno školsko dvorište iskoristio  za pucnje  i bijeg.

Prema drugoj, blažoj opciji -  biznismen je  bio  žrtva lopova, koji je pištoljem namjeravao “samo” da ga uplaši, a zatim opljačka. Prema toj verziji, pljačkaš se  uspaničio i  ispalio nekoliko metaka u pravcu Obradovićevih nogu...

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Obradović  više vjeruje u drugu mogućnost, što je kazao inspektorima i prijateljima, koji su ga obišli u Kliničkom centru.

Isti izvor saopštio je da u prilog toj tvrdnji govori i činjenica da pedesetogodišnjak nije često išao da sačeka dijete poslije treninga, kao  i da je sinoć  neplanirano odlučio da ode za njega. 

Obradović je pogođen u butinu i uspješno se oporavlja. Cijelo vrijeme je bio u svjesnom stanju.  

Policija je traga   za muškarcem visokim oko 175 cm, koji je u trenutku napada na sebi imao crvenkastu majicu. 

“Vijestima” iz policije juče nijesu saopštili  da li ima  očevidaca napada. 

Obradović je profesor na Prirodno matematičkom fakultetu (PMF) i jedan je od osnivača Interneta Crna Gora 1997. godine.

Bio je član Odbora kompanije MNSS, koja je dva mjeseca kasnije privatizovala nikšićku Željezaru. Advokat MNSS tada je bila Ana Kolarević, sada Đukanović... 

Krajem juna 2011. postao je predsjednik Odbora direktora Prve banke, koju kontroliše premijerov brat Aco Đukanović.