Svijeće na mjestu ubistva Jovanovića: "Dobro mora da pobijedi"

Novinari, intelektualci, predstavnici NVO sektora, gotovo svi opozicioni lideri i građani palili su svijeće na mjestu ubistva Jovanovića
60 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2015. 06:35h

Borimo se žestoko. Borićemo se još žešće da se otkriju ubice i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića. Mi smo na dobrom putu, a oni na lošem. To je razlika između nas. Dobro mora da pobijedi”, kazao je sinoć direktor lista “Dan” Mladen Milutinović, na mjestu mjestu gdje ubijen Duško Jovanović.

I ove godine - jedanaeste od ubistva glavnog i odgovornog urednika “Dana”, na mjestu njegovog stradanja okupilo se više od stotinu ljudi.

Novinari, intelektualci, predstavnici NVO sektora, gotovo svi opozicioni lideri i građani palili su svijeće na mjestu ubistva i odali poštu stradalom novinaru.

Među okupljenima bio je i Veran Matić, direktor srpske televizije B92 i predsjednik Komisije za istraživanje ubistava i napada na novinare u Srbiji.

Milutinović je, zahvaljujući se okupljenima, poručio da nikada neće odustati od cilja da se razotkrije ubistvo Jovanovića, uprkos, kazao je, svim opstrukcijama.

On je ponovio da je ubistvo Jovanovića pucanj u slobodnu riječ i teški teret crnogorskog društva.

“Ubistvo Jovanovića je teret na leđima svih građana Crne Gore”, kazao je Milutinović.

Galerija

Bonus video: