PLANIRANO UBISTVO U BUDVI

Policija i tužilaštvo potvrdili: Spriječena likvidacija Đuričkovića

Đuričković je kum bivšeg poslanika Saše Markovića, koji je u aprilu ubijen u sačekuši u Budvi a nadležni vjeruju da će ovo hapšenje pomoći rasvjetljavanju te likvidacije
94 pregleda 28 komentar(a)
iznuda, pištolj, Foto: Shutterstock
iznuda, pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.05.2015. 19:56h

Viša tužiteljka Vesna Jovićević i rukovodilac sektora UP Milovan Pavićević saopštili su da su hapšenjem u Budvi spriječili likvidaciju Budvanina Gorana Đuričkovića.

Budvanska policija uhapsila je sinoć Aleksandra Markovića (27), rođenog na Cetinju, sa prebivalištem u Podgorici i Gregorija M.F. (24) iz Johanezburga (Južna Afrika). Njima dvojici stavljeno je na teret da su počinili krivično djelo kriminalno udruživanje.

"Kriminalističk aobrada upućuje na sumnju da su ova dva lica u prethodnom periodu kao grupa planirali i organizovali izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu G.Đ. iz Budve", kazao je Pavićević.

On je pojasnio da policijsko tužilačke aktivnosti ukazuju na to da je Marković angažovao Gregorija M.F. da po nalogu zasad nepoznatog lica ubije Đuričkovića.

Pavićević je dodao da je Marković bio zadužen za planiranje i organizaciju ubistva. On je, sumnja policija, iznajmio tri stana u Budvi, u kojima je boraio Južnoafrikanac, nabavio dva vozila, dva motocikla i garderobu za izvršioca. Tužiteljka Jovićević kazala je da je jedan od osumnjičenih tokom saslušanja iznio odbranu i istražiteljima dao dovoljno materijala da mogu rasvijetiliti i neka ubistva iz prethodnog perioda.

Đuričković je kum bivšeg poslanika Saše Markovića, koji je u aprilu ubijen u sačekuši u Budvi a nadležni vjeruju da će ovo hapšenje pomoći rasvjetljavanju te likvidacije.

Kod Markovića i Gregorija M.F. pronađeno je više falsifikovanih pasoša i to bosanski, hrvatski, španski i kubanski. Oni su uhapšeni nakon rutinske kontrole njihovog automobila kada je utvrđeno da voze sa lažnim registracijama. Akcija je izvedena po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva a njome je spriječen nastavak obračuna članova dva narkoklana iz Budve i Kotora koji je počeo još u Valensiji prošle godine, kada je nestao tovar od 300 kilograma kokaina.