"Oboji me": Obnovljene škole u Bogetićima, Ublima, Ostrosu...

Emisija "Oboji me" će pratiti iz epizode u epizodu društveno-odgovorni projekat tokom kojeg će TV Vijesti zajedno sa partnerima - kompanijama Isomat, Cerovo i Luksenterijer, te Ministarstvom prosvjete raditi na obnovi pet škola u našoj zemlji
237 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2015. 13:09h

Škola koja je sada na redu je OŠ "Savo Kažić" na Barutani, u okolini Podgorice. U emisiji koja je na programu u četvrtak u 21.40 pogledajte priču o njoj, o đacima talentovanim i radnim, o jednoj djevojčici koja divno pjeva.

Pogledajte kako sada izgleda fasade ove škole, koja je jedna od najstarijih škola u našoj zemlji. Zapravo, stara kamena zgrada na Barutani u kojoj se danas nalazi škola, izgrađena je još daleke 1895. kada je služila kao magazin baruta, po tome je ovaj kraj dobio i ime. 1920. godine počinju počeci školstva na Barutani.

Materijal za radove uzimamo u kompaniji Cerovo, a materijal je vrhunskog kvaliteta, naravno - Isomat.

Isomat je grčka kompanija koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala i hemije , ima jednu od najširih paleta koja broji čak tri stotine proizvoda, praktično svaki proces u građevinarstvu, od temelja do ključa u ruke može se sagraditi sa njihovim asortimanom pa tu nalazimo sve neophodno za obnovu fasade, počev od pripremnih radova koji su zaista obimni kada je riječ o našoj novoj školi budući da je riječ o jednoj od najstarijih škola u Crnoj Gori.

Emisija "Oboji me" prati iz epizode u epizodu društveno-odgovorni projekat tokom kojeg će TV Vijesti zajedno sa partnerima - kompanijama Isomat, Cerovo i Luksenterijer, te Ministarstvom prosvjete raditi na obnovi pet škola u našoj zemlji.

Naš zadatak je da obojimo pet osnovnih škola u našoj zemlji u neke ljepše boje, da vas upoznamo sa tim seoskim školama, jer svaka je jedna posebna priča. Do sada smo završili fasade škola u Bogetićima, na Ublima i u Ostrosu a u novim emisijama očekuju nas priče o školama u Barutani i u Bijelom Polju, zato budite uz TV Vijesti. Ekipa "Oboji me" je posljednji put posjetila Ostros i školu "Đerđ Kastrorti Skenderbeg".

Partner Televizije Vijesti u ovom projektu, kompanija Cerovo je poznata u Baru, ali i širom Crne Gore, po društveno-odgovornom poslovanju koje sprovodi duži niz godina. Cerovo je dobitnik više nagrada za filantropiju, među kojima je najvažnija Iskra, koju dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo, a koju je ova kompanija dobila za doprinos filantropiji na lokalnom nivou.

Takođe, ova firma je bila jedan od najvećih partnera TV Vijesti u akciji "Svi smo jedan tim", kada su i TV Vijesti dobili nagradu za filantropiju "Iskra" 2013. godine. TV Vijesti već godinama sprovodi mnoštvo filantropskih akcija.

Urednica emisije je Jelena Marković Čađenović.

Emisiju "Oboji me" možete gledati četvrtkom samo na TV Vijesti u 21:40h.

Galerija

Bonus video: