Produžen pritvor Leki Koraću jer bi mogao pobjeći u Njemačku

U optužnici piše da je Leka Korać, u župskom selu Bjeloševina, hicem iz lovačke puške ranio Predraga, koji je zadobio je ranu u predjelu stomaka, a zatim je operisan u Opštoj bolnici u Nikšiću
66 pregleda 1 komentar(a)
sudija, presuda, Foto: Shutterstock.com
sudija, presuda, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.05.2015. 07:27h

Apelacioni sud potvrdio je odluku kojom je produžen pritvor Nikšićaninu Leki Koraću (57), osumnjičenog da je 17. marta ubio rođaka Predraga Koraća (34).

U optužnici piše da je Leka Korać, u župskom selu Bjeloševina, hicem iz lovačke puške ranio Predraga, koji je zadobio je ranu u predjelu stomaka, a zatim je operisan u Opštoj bolnici u Nikšiću.

Narednog dana je prebačen u Klinički centar u Podgorici, gdje je od posljedica ranjavanja preminuo 23. marta.

Okrivljeni se tereti da je počinio krivično djelo - ubistvo (član 143) u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja.

“Iz optužnice, kao i ostalih dokaza u spisima predmeta, proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično djelo ubistvo... Okrivljeni u narednom periodu može biti oglašen krivim i osuđen na visoku kaznu zatvora, koja ga činjenica ne može ostaviti ravnodušnim u njegovom odnosu prema pravosudnim organima Crne Gore, a u smislu odazivanja na pozive od strane istih ili da se da u bjekstvo i skrivanje za slučaj da se nađe na slobodi.

Dovodeći ovu životnu situaciju u kojoj se našao okrivljeni, u vezu sa nesumnjivom činjenicom da okrivljeni, po sopstvenom kazivanju, ima brata u Njemačkoj, što ukazuje da okrivljeni ima razvijene, porodične i društvene veze van teritorije Crne Gore - u inostranstvu, od kojih veza može zatražiti i dobiti pomoć u skrivanju i bjekstvu”, piše u rješenju Apelacionog suda.

Bonus video: