Da li je Mrdak planirao da ubije Mićića ili se branio??

Otac stradalog, Savo Mićić kazao je da se pridružuje krivičnom gonjenju
389 pregleda 7 komentar(a)
Nenad Mrdak, Foto: Savo Prelević
Nenad Mrdak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2015. 15:54h

Tužiteljka Ljiljana Lakić, rekla je juče da je Nenad Mrdak planirao ubistvo Mirka Mićića i ocijenila sračunatom njegovu odbranu - da je pucao jer ga je ovaj prethodno napao.

Suđenje za ubistvo Baranina juče je završeno, a predsjednica krivičnog vijeća, sutkinja Vesna Peannajavila je da će presudu objaviti 4. juna.

Otac stradalog, Savo Mićić kazao je da se pridružuje krivičnom gonjenju.

“U mog sina je ispaljeno pet metaka. To sigurno upućuje na zaključak da se okrivljeni dugoročno pripremao, a zašto, ne znam. Došao sam na mjesto ubistva, i ubijeđen sam da je optuženi mom sinu došao sa leđa i zato smatram da se pripremao da ga ubije”, rekao je Savo Mićić.

Branilac okrivljenog Mrdaka, advokat Predrag Đolević, kazao je da ubistvo nije bilo planirano, rekavši da je Mrdak imao strah od Mićića, jer ga je grupa momaka dva puta pretukla.

“Ubistvo se dešava u afektu, jer je Mićić biciklom presreo put Mrdaku, a svjedok je kazao da je čuo neko komešanje. On je Mićića smatrao opasnim, i imao je strah od njega. Smatram da je, imajući u vidu nalaz vještaka - da je okrivljeni počinio krivično djelo ubistvo na mah i da je bio doveden u stanje afekta straha i razdraženosti jakog intenziteta”, ocijenio je Đolević.

Mrdak je kazao da mu je iskreno žao što je ubio sugrađanina.

Prema navodima optužnice, Mrdak je iz pištolja ispalio pet projektila koji su žrtvu pogodili u predjelu glave, nanoseći mu tjelesne povrede u vidu razorenja za život važnih moždanih centara.

Bonus video: