Konjević: Ne opstruiramo rad Komisije za praćenje istraga napada na novinare

Konjević je ponovio da u istragama ubistva Saše Markovića i Andrije Mrdaka ima “ozbiljnih pomaka”, ali da neće iznositi detalje istrage
50 pregleda 2 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Vlada Crne Gore
Raško Konjević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.05.2015. 11:18h

Izjave predsjednika Komisije za praćenje istraga napada na novinare Nikole Markovića da policija opstruira rad tog tijela vrlo su nekorektne, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević prilikom obilaska rekonstruisane "Limenke" u Podgorici.

Konjević je kazao da je prije 15 dana imao razgovor sa Markovićem i da mu je rekao da će svi članovi komisije imati punu podršku MUP-a u svemu.

“Nema nikakve opstrukcije, naprotiv, mi želimo da sarađujemo sa Komisijom. Vlada je formirala i MUP je dao podršku. U zgradi Ministarstva stvorili smo preduslove za adekvatan rad te Komisije, za administrativne potrebe njihovog rada plaćamo kancelarije van zgrade”, kazao je Konjević.

On je dodao da se izjave članova Komisije mogu tumačiti na različte načine, ali da ne vidi nikakav razlog da ne nastave da kvalitetno sarađuju.

Konjević je ponovio da u istragama ubistva Saše Markovića i Andrije Mrdaka ima “ozbiljnih pomaka”, ali da neće iznositi detalje istrage.

Bonus video: