VIŠE NAGRADA

Kolašinski muzičari ostvarili odlične rezultate u Bečeju

Na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast 2015“, koje organizuje Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ iz Bečeja, učestvovallo je preko 440 učenika iz muzičkih škola Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 16:35h

Na četvrtom Međunarodnom takmičenju “Fantast 2015”, koje se od 11. maja održava u Bečeju,  učenice kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO), ostavarile su odlične rezultate.  

Pianistkinja Gala Dulović, u klasi nastavnika Vanje Šćepanovića, u prvoj kategoriji osvojila je prvu nagradu. Isti rezultat  u istoj kategoriji ostavarila je njena školska drugarica, harmonikašica Viktorija Tatić, koja je u klasi nastavnice Ivane Peković. Sa prvom nagradom iz Bečaja vratila se i Nađa Grdinić, koja je u drugoj kategoriji svirala gitaru. Ona je u klasi nastavnice Milene Vračarić. U klasi te nastavnice je i Nađa Begović, koja je na takmičenju u dvorcu Fantast, u petoj kategoriji, osvojila drugu nagradu.

Na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantast 2015“, koje organizuje Škola za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ iz Bečeja, učestvovallo je preko 440 učenika iz muzičkih škola Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Mladi muzički talenti takmičili su se na klaviru, violini, harmonici, tamburi i gitari, u sedam kategorija – od bebi do šeste kategorije.

Dulović je prvu nagradu osvojila u bebi kategoriji i na  VIII Međunarodnom pianističkom takmičenju  “Slavnski” u Novom Sadu, kao i na takmičenjima u Beogradu i Šabcu.  Dobitnica je i “Zlatne lire” na  XLII  Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, koje je nedavno održano u Herceg Novom.  

Galerija