Požar na Savinom kuku: Izgorio objekat na polazištu uspinjače

Cijeli ski kompleks Savin kuk u vlasništvu je Investiciono razvojnog fonda. U pripremi za proteklu zimsku sezonu u infrastrukturu je investirano 800.000 eura
17 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.05.2015. 11:29h

Poslovni objekat na polazištu i dodirno postrojenje uspinjače Savin kuk izgorjeli su u požaru do koga je došlo danas oko podneva.

Brza intervencija vatrogasne jedinice iz Žabljaka nije pomogla pa je unutrašnjost objekta potpuno izgorjela, a na pogonskom postrojenju vidljive su velike štete.

Tokom istrage će se pokušati doći do uzroka požara i utvrđivanja visinje pričinjene štete.

Uspinjača nije radila, ovog trenutka nije poznato dali je bilo fizičkog obezbjeđenja. Nije bilo otvorenih ložišta niti dimnjaka.

Cijeli ski kompleks Savin kuk u vlasništvu je Investiciono razvojnog fonda. U pripremi za proteklu zimsku sezonu u infrastrukturu je investirano 800.000 eura.

Nakon završetka sezone skijanja uspinjača nije prekidala sa radom. Bilo je predviđeno da proljetos i tokom ljeta bude na raspolaganju turistima za uspon na vrh Savinog kuka. Vlasnici su se pripremali da remontuju i „gornju“ uspinjaču kako bi kao cijelina bila u funkciji turizma.

Bonus video: