Službenici CB Pljevlja rasvijetlili pet razbojništava

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja Uprave policije MUP-a su proteklih dana uspješno okončali značajne aktivnosti koje se odnose na suzbijanje najtežih krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, odnosno razbojništva
89 pregleda 2 komentar(a)
razbojnici_1, Foto: Shutterstock.com
razbojnici_1, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.05.2015. 16:57h

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja Uprave policije MUP-a su proteklih dana uspješno okončali značajne aktivnosti koje se odnose na suzbijanje najtežih krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, odnosno razbojništva.

Naime, H.C. (18), D.K. (19), J.Đ. (18) kao i jedno maloljetno lice A.P. (16) iz Pljevalja su u akciji policije identifikovani i lišeni slobode 02. maja 2015. godine oko 23.00 časa, odnosno oko dva sata nakon što su, kako se sumnja, počinili razbojništvo.

"Sumnja se da su ova četiri lica, 02. maja 2015 godine, počinila ovo krivično djelo u pekari u ulici Narodne revolucije u Pljevljima na način što su dva lica ostala da čuvaju stražu ispred pekare dok su druga dva lica, maskirana tzv. fantomkama i držeći nož u rukama, od radnice otuđila pazar u iznosu od oko 15 eura nakon čega su se udaljila" navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji je naložio da mu se lica lišena slobode privedu u zakonskom roku na dalju nadležnost. Nakon saslušanja tužilac je za ova lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, koji im je po privodu odredio pritvor.

"Kriminalističkom obradom ovog predmeta došlo se do sumnje da su dva od četiri pomenuta osumnjičena lica, H.C. i maloljetni A.P, u periodu od decembra 2014. do februara 2015. godine počinila i još četiri krivična djela razbojništvo na teritoriji Opštine Pljevlja. Naime, sumnja se da su ova dva lica na već opisani način – maskirani fantomkama i uz prijetnju noževima, iz tri prodavnice i već pomenute pekare od radnica otuđili novac u ukupnom iznosu od oko 200 eura."

S tim u vezi, službenici CB Pljevlja su Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju protiv H.C i A.P podnijeli četiri posebna izvještaja, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnova sumnje da su počinili četiri krivična djela razbojništvo.

Bonus video: