ZIKS: Osuđenik u WC-u otkinuo polni organ

“Tražio je da ide u toalet i komandiri su ga odveli. Tu se kratko zadržao, a kada je izašao, po podu su ostajali tragovi krvi”, kazali su iz ZIKS-a
151 pregleda 29 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 14.05.2015. 05:25h

Osuđenik F.K. pokušao je juče da otkine polni organ.

“Spašen je intervencijom zatvorskih stražara i ljekara, a polni organ mu je ušiven”, rečeno je “Vijestima” iz uprave spuškog zatvora.

Taj robijaš izdržava 30-godišnju zatvorsku kaznu, na koju je osuđen zbog ubistva četrnaestogodišnje kćerke.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da je zatvorenik iz paviljona F, sebe teško povrijedio u toaletu.

“Tražio je da ide u toalet i komandiri su ga odveli. Tu se kratko zadržao, a kada je izašao, po podu su ostajali tragovi krvi. Osuđenik je negirao da ima bilo kakve povrede, pa su dežurni komandiri bili prinuđeni da pozovu šefa smjene, ljekare i skinu ga... Kada su mu skinuli pantalone vidjeli su da je prerezao polni organ”, kazao je izvor “Vijesti” iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Sagovornik “Vijesti” rekao je da je zatvorenik službenicima svoj potez objasnio riječima da “jednostavno više ne može da izdrži”.

Apelacioni sud je u novembru 2013. potvrdio presudu podgoričkog Višeg suda, kojom je osuđen na 30 godina, jer je 7. januara 2006. čeličnim dlijetom više puta udario kćerku u predjelu vrata.

Nakon prvog udarca, dok se djevojčica branila rukom, zadao joj je drugi udarac u ruku, a potom nanio još pet povreda u vrat, rame i grudi.

Prema presudi, ona je, dok je trpjela jake bolove i strah, podlegla povredama.

Bonus video: