Odloženo suđenje Maslovariću i Simonoviću optuženima za pokušaj ubistva

Suđenje Berancima za pucnjavu u Kazi, 20. aprila 2013. godine, jedan je od najstarijih predmeta Višeg suda. Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su tada pucali i nanijeli povrede Femiću, Marseniću, Sujkoviću i Piljeviću
464 pregleda 1 komentar(a)
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Maslovarić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.05.2015. 06:55h

Ponovo je juče odloženo suđenje Berancima Marku Maslovariću i Draženu Simonoviću, optuženima za pokušaj ubistva, jer na glavni pretres nijesu došla četvorica oštećenih.

Miroslavu Femiću, koji je u tom napadu zadobio trajni ivaliditet od ranjavanja, pogoršalo se zdravstveno stanje, ali policija nije privela ostalu trojicu Aleksandra Marsenića, Bernarda Sujkovića i Jasmina Piljevića. Predsjedavajući sudija Šefkija Đešević, ponovo je izdao naredbu za privođenje oštećenih.

"Do sada su oštećeni nastojali da daju doprinos da se suđenje što prije završi, tako da nije jasno šta se sada dešava”, kazao je Đešević.

On je podsjetio da se oni nisu pojavili ni na nedavnoj rekonstrukciji u Beranama. Na problem postupanja policije po naredbama za privođenje, ukazala je i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica. To, između ostalog, doprinosi odugovlačenju postupaka.

Suđenje Berancima za pucnjavu u Kazi, 20. aprila 2013. godine, jedan je od najstarijih predmeta Višeg suda. Prema optužnici, Maslovarić i Simonović su tada pucali i nanijeli povrede Femiću, Marseniću, Sujkoviću i Piljeviću.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. jun.

Bonus video: