U dva dana zaplijenjeno preko 2,3 kilograma marihuane i skanka

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.D. imao namjeru da prokrijumčari navedenu količinu marihuane u Srbiju rade prodaje ove opojne droge na području Beograda", piše u saopštenju
0 komentar(a)
Marihuana, Foto: Uprava policije
Marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.05.2015. 16:20h

Policija je prethodnih dana na graničnom prelazu "Dobrakovo" i u Cetinju otkrila zaplijenila preko 2,3 kilograma marihuane i skanka i uhapsila četiri osobe.

"Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, 9. maja na graničnom prelazu "Dobrakovo" kontrolisali M.D. (29) iz Podgorice, kod kojeg su u ruksaku pronašli dva pakovanja sa ukupno 1.700 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. D.M. i marihuana predati su službenicima Grupe za borbu protiv droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja radi daljeg postupanja. Preliminarnom analizom oduzete materije utvrđeno je da se radi o marihuani", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji je naložio da se M.D. liši slobode, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.D. imao namjeru da prokrijumčari navedenu količinu marihuane u Srbiju rade prodaje ove opojne droge na području Beograda", piše u saopštenju.

Cetinjska policija je 8. maja u večernjim časovima, na raskrsnici magistralnih puteva Cetinje-Podgorica-Budva kontrolisala putničko vozilo "Audi A6", nikšićkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri lica, M.M. (23) iz Nikšića, S.Đ. (23), takođe iz Nikšića, i D.B. (24) iz Danilovgrada.

"Pregledom vozila u rancu je pronađena PVC kesa sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 670 grama (tačnije, 673 grama), kao i digitalna vaga za precizno mjerenje. O događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se sva tri lica liše slobode, te da mu se uz krivičnu prijavu privedu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju.

Marihuaana i skank će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: