Hrvatski državljanin "pao" na granici: Zaplijenjeno 1,5 kilograma heroina

75 pregleda 0 komentar(a)
Heroin, Foto: Shutterstock
Heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.05.2015. 10:14h

Hrvatski državljanin Goran Drožđan (46) uhapšen je juče na graničnom prelazu Dobrakovo zbog sumnje da je švercovao heroin, saopšteno je iz Uprave policije.

"Prilikom pretresa vozila kojim je upravljao Drožđan policajci i carinici su otkrili 1,5 kilograma heroina. Zaplijenjeni heron je visokog procenta čistoće. Osumnjičeni je priveden Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju", kazali su predstavnici Uprave policije i Uprave carina.

Policijski i carinski službenici su na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolisali vozilo "Renault Clio“, hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Drožđan. Korišćenjem bastera i fibroskopa, pronašli su drogu koja je bila skrivena na dva mjesta u vozilu.

"Tri veća PVC pakovanja sa oko 1.553 grama heroina, otkrivena su u šupljini desnog prednjeg blatobrana, dok je u šupljini lijevog prednjeg blatobrana pronađeno još jedno pakovanje sa oko 1.030 grama smješe koja se koristi za miješanje sa drogom radi dobijanja na težini, kao i manje pakovanje sa oko pet grama heroina“, saopšteno je.

Droga i smješa su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: