"Pao" na granici sa Crnom Gorom sa 7,5 kg heroina

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija tržišna vrijednost iznosi preko 200 000 eura, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dostigla iznos od 400.000 eura, navodi se u policijskom izvještaju
195 pregleda 0 komentar(a)
heroin Karasovići, Foto: Dubrovacko-neretvanska.policija.hr
heroin Karasovići, Foto: Dubrovacko-neretvanska.policija.hr
Ažurirano: 07.05.2015. 09:56h

Gotovo 7,5 kilograma heroina pronađeno je u automobilu italijanskih tablica na međunarodnom graničnom prelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore, saopštila je dubrovačka policija.

Ova količina heroina u uličnoj prodaji vrijedi oko 400.000 eura.

Heroin, upakovan u 14 paketića ukupne težine 7,417 grama, otkriven je u srijedu u jutarnjim satima, prenijela je agencija Hina.

Automobil je vozio 62-godišnji albanski državljanin sa prebivalištem u Italiji, a droga je pronađena u posebno napravljenom bunkeru ispod podnih obloga vozila.

U policiji kažu da su tokom ulazne granične kontrole policajci stanice Gruda osjetili miris lijepka kojim su zalijepljene podne obloge čitavom dužinom vozila, zbog čega su posumnjali na krijumčarenje i od suda zatražili nalog za pretres.

Pregledom je ispod podnih obloga pronađen posebno izrađen bunker u kojem se nalazila droga čija tržišna vrijednost iznosi preko 200 000 eura, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji dostigla iznos od 400.000 eura, navodi se u policijskom izvještaju.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćene proizvodnje i trgovine drogama, uhapšeni albanski državljanin je uz krivičnu prijavu zadržan u pritvoru Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bonus video: