Upravi policije doniran čamac: Sada će biti brži od krijumčara

Plovilo se koristi u slanoj i slatkoj vodi i ima dobru mobilnost
161 pregleda 16 komentar(a)
Uprava policije, čamac, Foto: Boris Pejovic
Uprava policije, čamac, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 02.05.2015. 15:58h

Sektor granične policije “jači” je za novi patrolni čamac, koji će koristi za sprečavanje prekograničnog kriminala.

Poklon vrijedan 100.000 eura šefu crnogorske policije Slavku Stojanoviću juče je uručila direktorica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Renate Held.

Devedest hiljada eura obezbijedio je IOM, a ostatak MUP.

Held je juče, predajući Stojanoviću čamac, kazala da joj je zadovoljstvo da uruči ključeve, nakon osam mjeseci trajanja projekta.

Stojanović je rekao da će novi čamac zadovoljiti potrebe policije za kvalietnim, efikasnim i operativnim radom na unutrašnjim i teritorijalnim vodama Crne Gore.

Novi čamac koristiće Odjeljenje granične pomorske policije.

Šef tog Odjeljenja Darko Vasiljević, rekao je juče da će se novi, brzi čamac, korisiti u akcijama sprečavanja prekograničnog kriminala, ali i za nadzor granice.

“Plovilo može da se koristi i u slanoj i u slatkoj vodi, ima dobru mobilnost, i može se koristiti za realizaciju akcija koje se izvode na nivou UP, a čiji je sudionik Odjeljenje granične pomorske policije”, kazao je Vasiljević.

On je istakao da na Skadarskom jezeru, od početka 2015. godine, nema pojavnih oblika prekograničnog kriminaliteta koji bi zavrijedili posebnu pažnju: “U vrijeme ribolovnog zabrana imali smo osam povreda državne granice, a radilo se o državljanima Albanije koji su ilegalno ribarili u našim vodama”, kazao je Vasiljević

Bonus video: