Laži uzrokovale duševne bolove

"Bolove slabijeg intenziteta, novinarka Skorupan trpi i dalje, jer se još liječi", kazao je na suđenju vještak dr Rajko Raičević
120 pregleda 8 komentar(a)
Aida Skorupan, Foto: Privatna arhiva
Aida Skorupan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.04.2015. 16:41h

Novinarka “Vijesti” Aida Skorupan, trpjela je duševne bolove nakon što je funkcioner Bošnjačke stranke Ešef Husić optužio da je "dobila apanažu i stan po povoljnijim uslovima od bivše rožajske vlasti da bi bila njihov novinarski servis“.

To je na jučerašnjem ročištu konstatovao vještak psihijatrijske struke dr Rajko Raičević.

"Duševne bolove jakog intenziteta trpjela je u trajanju od petnaest dana. Nakon petnaest dana intenznitet je počeo da opada, pa je narednih trideset dana trpjela bolove srednjeg intenziteta. Bolove slabijeg intenziteta gospođa Skorupan trpi i dalje, jer se još liječi”, kazao je Raičević.

Na pitanje adovakata Nikole Čukića, koji zastupa novinarku, da li je iskaz pred sudom mogao da povrati bolove jakog intenziteta, on je odgovorio da je to moguće.

Husić je pitao da li je njegova diskusija na sjednici Skupštine opštine u decembru, mogla uticati na psihičko stanje tužilje, kada su njeni psihički problemi počeli pola godine ranije, a vještak je odgovorio potvrdno.

"Na osnovu priložene medicinske dokumentacije stoji da je taj momenat u decembru doveo do pogoršanja zdravlja tužilje“, kazao je Raičević.

Husić je zbog toga prigovorio stručnom nalazu vještaka, tvrdeći da su pojedini medicinski nalazi "fabrikovani".

Novinarka je za klevetu tužila aktuelnog sekretara za uređenje prostora u Opštini Rožaje, nakon što je on na sjednici lokalnog parlamenta izjavio da je ona “od užeg rukovodstva opštinskog odbora DPS-a kao apanažu dobila stan”.

Prilikom izvođenja dokaza konstatovano je da je tonski snimak sporne sjednice lokalnog parlamenta koji je dostavljen iz Radio Rožaje veoma slab, pa je Husiću naloženo da obezbijedi integralni transkipt sa sjednice.

Tokom suđenja je rečeno i da između Skorupan i Husića nikada ranije nije bilo konflikata, sve dok novinarka nije napisla tekst o bespravnoj izgradnji džamije u tom gradu, na mjestu koje je planirano za zelenu površinu.

Sekretar za urbanizam bio je nezadovoljan, pa je zbog toga, kako je rekao, reagovao na sjednici Skupštine opštine koja se prenosila preko lokalnog radija. On je priznao da prethodno nije tražio ispravku i demanti u “Vijestima”.

Skorupan je ranije izjavila da će napustiti i novinarsto i Rožaje ako Husić dokaže na sudu da joj je neko kupio stan. Nastavak suđenja zakazan je za 15. maj.

Bonus video: