U Novom počeo Muzički festival mladih Crne Gore

Koncerti se održavaju u Muzičkoj školi, ruskoj Umjetničkoj galeriji u Starom gradu, Crkvi Sv. Jeronima i sali Umjetničke galerije „Josip-Bepo Benković"
1 komentar(a)
koncertna sala, Muzička škola, Foto: Slavica Kosić
koncertna sala, Muzička škola, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.04.2015. 12:43h

Na 17. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji je počeo danas u Herceg Novom takmiči se 650 učesnika iz 14 osnovnih muzičkih škola, pet srednjih muzičkih škola i studenti sa Muzičke Akademije sa Cetinja. Takmičiće se u 11 disciplina .

Festival je prilika da mladi crnogorski muzičari pokažu i dokažu raskoš talenta, ali i da se vidi stepen kvaliteta rada pedagoga.

“Festival je i pokrenut sa ciljem da se otkriju talenti", kaže direktorica hercegnovske Muzičke škole Nađa Karadžić, ističući da su na tom takmičenju prve korake u kasnije uspješnoj karijeri, napravili i učenici hercegnovske škole, među njima danas svjetski poznati gitarista Goran Krivokapić.

Koncerti se održavaju u Muzičkoj školi, ruskoj Umjetničkoj galeriji u Starom gradu, Crkvi Sv. Jeronima i sali Umjetničke galerije „Josip-Bepo Benković".

U počasnom odboru festivala su Ministar prosvjete Crne Gore Predrag Bošković, Ministar kulture Pavle Goranović, i predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Nikša Gojković.

Festival se održava u u organizaciji Muzičke škole Herceg Novi, a pod pokroviteljstvom Vlada Crne Gore, Ministarstava prosvjete i kulture i Opštine Herceg Novi .

Bonus video: