"Dječija atletika" u deset crnogorskih opština

Projekat Dječija atletika odobren je i podržan od Svjetske atletske federacije (IAAF) i trajaće četiri godine
0 komentar(a)
ASCG, Foto: ASCG
ASCG, Foto: ASCG
Ažurirano: 23.04.2015. 17:06h

Centralna prezentacija projekta Dječija atletika biće održana 5. maja u dvorani Morača, odlučeno je na sastanku predstavnika Uprave za mlade i sport, Atletskog saveza i predstavnika deset crnogorskih opština u kojima će on biti realizovan.

Saopšteno je da će projekat biti realizovan u Podgorici, Nikšiću, Baru, Cetinju, Bijelom Polju, Berananama, Mojkovcu, Danilovgradu, Pljevljima i Ulcinju.

Navodi se da je prjekat Dječija atletika odobren i podržan od Svjetske atletske federacije (IAAF) i da će trajati četiri godine.

“Kroz navedeni projekat planirano je da se održi i seminar obuke za buduće instruktore koji će voditi i sprovoditi aktivnosti programa Dječije atletike. Seminar će biti održan u Podgorici, 7. i 8. maja", piše u saopštenju sa sastanka.

Navodi se da su projekat ASCG podržali Uprava za mlade i spot i Crnogorski olimpijski komitet.

"Planirano je da, nakon prezentacije projekta, bude podijeljena oprema predstavnicima opština u kojima se projekat biti realizovan, kao i potpisivanje ugovora sa Atletskim savezom Crne Gore, glavnim koordinatorom tog projekta", piše u saopštenju sa sastanka u Upravi za mlade i sport.

Bonus video: