Suđenje zbog tuče u zatvoru: Vukčevića nijesu dali da izdvoje

Stražari konfuzno odgovarali na pitanja u vezi sa tučom
665 pregleda 7 komentar(a)
tuča, ZIKS, suđenje, Foto: Jelena Jovanović
tuča, ZIKS, suđenje, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.04.2015. 07:54h

Tuča između robijaša i stražara u spuškom zatvoru, počela je nakon što su službenici pokušali da iz grupe izvedu osuđenika Gorana Vukčevića.

To je juče u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda ispričao službenik ZIKS-a Vuk Ivanović. On je tvrdio da ga je kolega Radomir Bošković pozvao i rekao mu da su se zatvorenici Dedić Dejan, Vukčević i Srđan Vujović bunili zbog odluke da se u “njihov” boravak smjesti zatvorenik Dražen Bulatović. Bošković mu je, tvrdi, rekao da se na poligonu okupilo 30-40 zatvorenika i da pozivaju na bunt.

Ivanović je ispričao i da je na poligonu vidio kako njegovog kolegu Miloša Prelevića udaraju zatvorenici Srđan Vujović i Mirko Kontić.

“Vidio sam i da leži Ivan Popović i da ga udaraju Goran Vukčević, Luka Lučić i Srđan Vujović”, kazao je on, dodajući da je vidio i da stražara Predraga Radulovića udara Dejan Parađina.

Službenik ZIKS-a nije mogao da objasni zašto je zatvorenicima prije tuče dozvoljeno da izađu na poligon.

Na to pitanje nije mogao da odgovori ni službenik Bošković.

Bošković je, odgovarajući na pitanja Dedića, rekao da je ovaj “burnom reakcijom prekršio kućni red”, ali da ne može da se sjeti zašto ga nije pozvao da napiše izjavu o tom prekršaju.

Službenici su konfuzno odgovarali kada je trebalo da pojasne ko je od robijaša bio na poligonu, a ko u teretani, ali i ko je i na koji način udarao stražare.

“Zatekao sam kolege kako dižu jedan drugog i kako Parađina, Vujović i Vukčević pozivaju druge da idu u teretanu i uzmu šipke. Otimao sam se sa Željkom Lakušićem oko šipke, tada su me Parađina i Vujović udarili u glavu”, kazao je Predrag Radulović.

Petočasovno suđenje nekoliko puta bilo je na ivici incidenta, ali je sutkinja Sonja Keković uspješno držala konce u rukama i zbog ometanja i vrijeđanja suda, iz sudnice udaljila Vukčevića i Vujovića.

Devetorica robijaša optuženi su za prebijanje zatvorskih čuvara Miloša Prelevića, Bobana Nikčevića, Ivana Popovića, Vuka Ivanovića, Predraga Radulovića, i Radomira Boškovića.

Bonus video: