Crna Gora izgubila od Slovačke, nada za prolazak u drugom krugu

Šansu za prolazak Crna Gora će potražiti u drugom krugu takmičenja u koje prenosi pet bodova dobijenih u pobjedi nad Estonijom u subotu u Baru
52 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora - Slovačka, Foto: Goran Kapor
Crna Gora - Slovačka, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 14.04.2015. 17:47h

Ragbi reprezentacija Crne Gore izgubila je od Slovačke u Budvi u utakmici za prvo mjesto u diviziji 3 Evropskog kupa nacije rezultatom 34:3.

Šansu za prolazak Crna Gora će potražiti u drugom krugu takmičenja u koje prenosi pet bodova dobijenih u pobjedi nad Estonijom u subotu u Baru.

Slovaci su pokazali da su iskusnija ekipa i dominirali su većinu prvog poluvremena u kojem su postigli tri eseja i dva pretvaranja za 19:0.

Crna Gora je imala nekoliko dobrih napada, ali zbog nekoliko grešaka, loših dodavanja, ispadanja lopti i propusta u odbrani, kao i dobre slovačke odbrane, nisu mogli doći do poena.

Kapiten crnogorske reprezentacije Boris Mijušković kazao je nakon utakmice da je presudilo veće iskustvo protivnika, ali i nekoliko grešaka koje su napravili njegovi igrači.

"Ipak sam zadovoljan pokazanim u ova dva meča na našem prvom nastupu u ovom takmičenju. Stekli smo novo iskustvo, naučili lekcije i nastavićemo da treniramo i da se usvršavamo kako bismo u drugom krugu takmičenja iskoristili priliku za prolazak u veći rang", kazao je Mijušković.

Tim menadžer reprezentacije Miodrag Bato Jović zahvalio se navijačima na velikoj podršci i kazao da je pobjedila iskusnija ekipa.

"Imali svmo dvije jake utakmice u tri dana. Previše smo se psihički i fizički istrošili u prvoj protiv Estonije, što je možda uticalo veći broj grešaka nego pro bi sebi trebali dozvoliti", kazao je Jović.

On je kazao da Ragbi savez nastavlja sa razvojem i popularizacijom ovog sporta u Crnoj Gori, da slijedi završnica domaćeg prvenstva, učešće na evropskom takmičenju u ragbiju 7, kao i da će tokom maja i juna bili nekoliko prijateljskih utakmica.

Bonus video: