ODUZET ARSENAL ORUŽJA

Uhapšen Novljanin: Pucao u svoj automobil, pa prijavio pokušaj ubistva?

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pretresom prostorija koje koristi M.K. pronađeno je oružje, municija, marihuana, noževi, silikonska maska i druge stvari
152 pregleda 15 komentar(a)
Herceg Novi hapšenje, Herceg Novi oružje, Foto: Uprava policije
Herceg Novi hapšenje, Herceg Novi oružje, Foto: Uprava policije
05.04.2019. 00:21h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi, odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor, kao i službenici Odsjeka za borbu protiv droge uhapsili su Novljanina M.K. (25) koji je osumnjičen da je sinoć lažno prijavio da je neko pokušao da ga ubije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policiji je sinoć prijavljeno da je na Luštici, u mjestu Zabrđe, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više maskiranih osoba na automobil „VW Golf V“ kojim je upravljao M.K.

"Nakon sprovedene kriminalističke obrade i drugih operativnih mjera i radnji, policijski službenici su došli do sumnje da je M.K. svjesno i sa namjerom lažno prijavio ubistvo u pokušaju na njegovu štetu, kojom prilikom je fingirao navedeni događaj na način što je, kako se sumnja, na jednom lokalnom putu na Luštici, u neosvjetljenom i nenaseljenom dijelu puta, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke „Mauzer” cal. 9mm. On je, kako se sumnja, kako bi potvrdio vjerodostojnost napada, koristio sječivo koje je bilo rasuto po vozilu i nanio sebi povrede u vidu ogrebotina. Pregledom terena policijski službenici u blizini kuće ovog lica pronašli su pištolj marke „Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom opisanog događaja", saopšteno je iz policije.

Iz policije dodaju da je pretresom prostorija koje koristi M.K. pronađeno oružje, municija, marihuana, noževi, silikonska maska i druge stvari. 

"Službenici policije su, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, nakon toga izvršili pretres kuće i drugh prostorija koje koristi M.K. Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli: oko 40 grama biljne materije tamnozele boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i sjemenke ove opojne droge; četiri lovačke puške u ilegalnom posjedu; dvije vazdušne puške; tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela krađa; osam noževa raznih veličina; mačetu; dvije bejzbol palice; optički nišan; fantomku; silikonsku masku; dron; veću količinu patrona lovačke municije; sedam komada metaka kalibra 9mm; dvogled; vojni šlem; radio vezu; vagu za precizno mjerenje i oklop od ručnog raketnog bacača – RBR", stoji u saopštenju policije.

M.K. je uhapšen i biće priveden tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo lažno prijavljivanje. Protiv njega će i nadležnom sudu biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.