Rožajci pravosnažno osuđeni: Hotu i Muriću 25 mjeseci robije

Oštećenom preduzeću DOO „Gida“ iz Podgorice, za troškove postupka, osuđeni treba da isplate po 150 eura, kao i po 1.130 eura na ime imovinsko-pravnog zahtjeva
159 pregleda 0 komentar(a)
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
sud, presuda, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.04.2015. 07:16h

Bjelopoljski Viši sud potvrdio je presudu kojom je Haris Hot (25) osuđen na 13 mjeseci zatvora za krivična djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava. Kao saizvršilac u razbojništvu, zatvorom od godinu kažnjen je i Rožajac Ismar Murić (21).

Hot i Murić pravosnažno su osuđeni, jer su 5. maja prošle godine, maskirani i naoružani prijetili radniku kazina „Kajot“ E.R. od kojeg su tada iznudili 2.260 eura.

Vijeće sudije Tofila Žujovića odbilo je kao neosnovanu žalbu branioca optuženih i potvrdilo presudu Osnovnog suda u Rožajama.

Na osnovu te presude, osim zatvorske kazne, Hot i Murić dužni su da plate po 678,75 eura za troškove krivičnog postupka i po 40 eura na ime paušala.

Oštećenom preduzeću DOO „Gida“ iz Podgorice, za troškove postupka, osuđeni treba da isplate po 150 eura, kao i po 1.130 eura na ime imovinsko-pravnog zahtjeva.

Hotu je oduzet pištolj „tetejac“ koji je koristio tokom razbojništva, a za koji je tokom postupka dokazano da je pripadao njegovoj majci.

Bonus video: