COK se pridružio proslavi međunarodnog dana sporta

Delegacija COK-a posjetila je našeg najstarijeg živog olimpijca, 91-godišnjeg Mirka Vujačića, koji je na Igrama u Londonu 1948. godine osvojio sedmo mjesto u bacanju koplja
53 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović, Foto: Zoran Đurić
Dušan Simonović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2015. 15:46h

Šesti april se obilježava kao Međunarodni dan sporta.

Time se čuva uspomena na 6. april 1896, kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini, a crnogorski olimpijski komitet se nizom simboličkih gestova pridružio proslavi.

Delegacija COK-a posjetila je našeg najstarijeg živog olimpijca, 91-godišnjeg Mirka Vujačića, koji je na Igrama u Londonu 1948. godine osvojio sedmo mjesto u bacanju koplja.

Uz to, u podgoričkoj Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" održan je otvoreni čas, na kojem su govorili olimpijac Srđan Mrvaljević i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

"Procijenili smo da je ovakav način obilježavanja Međunarodnog dana sporta interesantniji, korisniji i ljepši, i da smo izbjegli klišee. Posjetili smo škole i obratili se mladim ljudima, posjetili smo stare sportiste, bavili se zaštitom životne sredine i ukazali na ono što je smisao olimpizma, Olimpijskih igara i univerzalnih vrijednosti koje njeguje ovaj pokret. Kao nacionalni olimpijski komitet uvijek ćemo obilježavati ovaj dan sa radošću uz podsjećanje na sve ono što treba da se čuje o sportu", rekao je Simonović.

Mrvaljević je imao jasnu poruku:

"Preporučio bih vam da se što više bavite sportom. Sport razvija ne samo fizičku, već i duhovnu stranu čovjekove ličnosti", dodao je džudista.

Bonus video: