Krenuo po hljeb, a završio dva sata u policiji

"Nešto poslije podneva krenuo sam da kupim hljeb, kada su mi u ulazu zgrade u kojoj stanujem prišli policajci, koji su tražili da im predam ličnu kartu. To sam i učinio, nakon čega su mi saopštili da moram sa njima da idem u Centar bezbjednosti"
117 pregleda 50 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2015. 16:33h

Podgoričanin Aleksandar Tošić (28) tvrdi da je danas oko 12.30 sati bez razloga priveden u zgradu policije, nakon što je otišao da kupi hljeb za ukućane.

Tošić kaže da živi u stanu na Trgu Republike i da je kontakt sa policajcima imao prilikom izlaska iz ulaza zgrade u kojoj stanuje.

"Prije nego što je počeo neki skup na Trgu (obilježavanje dana Alijanse, prim. aut), policija je uzimala spiskove od stanara, što je radila i prilikom drugih organizacija skupova. Nešto poslije podneva krenuo sam da kupim hljeb, kada su mi u ulazu zgrade u kojoj stanujem prišli policajci, koji su tražili da im predam ličnu kartu. To sam i učinio, nakon čega su mi saopštili da moram sa njima da idem u Centar bezbjednosti", kazao je Tošić.

Dodao je da ih je na to upitao šta ako odbije da ode sa njima.

"Policajci su mi odgovorili da ću u tom slučaju biti priveden. Otišao sam sa policajcima. U zgradi policije sam proveo skoro dva sata, bukvalno bez razloga. Razgovarao sam sa inspektorom kome je takođe bilo čudno zašto se ja tu nalazim i koji mi je postavio samo dva pitanja: Da li znam kakav se skup održava u centru grada i kakve su mi bile namjere, gdje sam krenuo i šta sam htio da učinim. Odgovorio sam da ne znam koji je skup u pitanju i da sam pošao po hljeb. Nakon što sam konačno mogao da idem kući, uputili su me da mogu da napišem pismo direktoru policije Slavku Stojanoviću, zbog neprofesionalnog ponašanja policije", rekao je Tošić.

Iz Uprave policije "Vijestima" je potvrđeno da je u njihovoj zgradi bio Tošić.

"A.T. je bio uručen poziv radi prikupljanja obavještenja", kazali su u policiji.

Bonus video: