Potjernica za državljanima Srbije: Polomili sve što nijesu ukrali

Policijski inspektori otkrili dva stana u centru Budve, u kojima su osumnjičeni za teške krađe krili brojnu ukradenu robu
148 pregleda 18 komentar(a)
Stan, ukradena roba, Foto: Vijesti
Stan, ukradena roba, Foto: Vijesti
Ažurirano: 03.04.2015. 06:12h

Budvanska policija raspisla je juče potjernicu za srpskim državljanima Aleksandrom Labanom i Vladimirom Pavlovićem, kojima se na teret stavlja deset teških krađa, kao i demoliranje nekoliko luksuznih apartmana i stanova u Budvi.

Inspektori kriminalističke policije, prema informacijama “Vijesti”, otkrili su dva stana u centru Budve u kojima su osumnjičeni krili ukradenu robu.

Stanovi su bili puni razne tehnike, aparata za kuću, baštenskih uređaja, alata, kompjutera, televizora, mobilnih telefona...

Karakteristika tog dvojca, prema informacijama iz policije, bila je da u stanovima i apartmanima u koje su upadali, demoliraju sve ono što nijesu mogli ponijeti sa sobom.

Inspektori su tako, tokom uviđaja, na zidovima pronalazili ispisane parole, pocijepane garniture u dnevnim i spavaćim sobama, slomljene kuhinje...

Na meti su im najčešće bili stanovi ruskih državljana, u kojima van sezona niko ne boravi.

Nakon jedne od posljednjih krađa, inspektori su uspjeli da identifikuju Labana i Pavlovića kao moguće izvršioce, pa je otpočela potraga za njima.

Policajci vjeruju da su se osumnjičeni pritajili u nekom od iznajmljenih stanova u Budvi i da će im ubrzo staviti lisice na ruke.

Inspektori su i juče na razgovor pozivali brojne vlasnike stanova, u kojima su osumnjičeni bili u “posjeti”...

Protiv srpskih državljana, osnovnom državnom tužiocu podnijete su krivične prijave za deset teških krađa.

Podgoričani uhapšeni u Petrovcu

Inspektori kriminalističke poclije, juče u zoru uhapsili su u Petrovcu organizovani grupu od sedam Podgoričana, koji su zatečeni dok su sa luksuznog automobila skidali točkove.

Kako je “Vijestima” potvrđeno, krivične prijave podnijete su protiv S. V. (19), S. P. (25), N. M. (22), M. V. (21), M. S. (21) I. N. (22), i L. V. (20). Oni su osumnjičeni za tri teške krađe na automobilima i jedno obijanje kisoka.

Oni su, vjeruje policija, sa skupocjenih vozila demontirali točkove i kasnije ih prodavali.

Većina ukradenih stvari je pronađena.

Bonus video: