Više pasa i mačaka otrovano u Danilovgradu: Građani ogorčeni na nadležne

Problem trovanja pasa u Danilovgradu traje već nekoliko mjeseci. Bez ljubimaca za to vrijeme ostali su brojni građani...
102 pregleda 8 komentar(a)
otrovani psi, Danilograd, Foto: Jelena Jovanović
otrovani psi, Danilograd, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 02.04.2015. 14:48h

U Danilovgradu je u proteklih par dana od posljedica trovanja uginulo više pasa i mačaka.

Mještani naselja Podanje zgroženi su leševima pasa na koje nailaze, a u tom mjestu stradala su i tri rasna psa vlasnika Borisa Lučića.

Lučić je "Vijestima" ispričao da je u subotu pustio dva Engleska setera da se istrče na njegovom imanju, ali da su oni nakon nekoliko minuta uginuli.

"Pedeset metara od boksova pali su, počeli da bale i uginuli.. Sinoć kad sam došao sa posla Američki staford, koji je bio u dvorištu, uginuo je bukvalno na pragu kuće. Nekoliko desetina metara dalje pronašli smo otrov, a zatim i još četiri otrovana psa i jednu mačku", kazao je Lučić.

On je nakon trovanja trećeg psa slučaj prijavio policiji.

"Ovdje se igraju djeca, neko ko posipa otrov po našim livadama i dvorištima trebao bi i o tome da razmišlja", kazao je on dodajući da očekuje da će inspektori otkriti ko se u Danilovgradu obračunava sa životinjama.

Problem trovanja pasa u Danilovgradu traje već nekoliko mjeseci. Bez ljubimaca za to vrijeme ostali su brojni građani, koji su ogorčeni na nadležne službe.

Početkom februara, Danilovgrađanin Milo NIkolić čiji je Bernski ovčar otrovan, dobio je nalaz Centar za ekotoksikološka ispitivanja koji je pokazao da je njegov pas otrovan pesticidom “Methomyl”.

Nikolić je tada najavio da će podnijeti krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Komunalne policije i JP Komunalno, koje kako je kazao, smatra odgovornim za trovanje njegovog, ali i brojnih kućnih ljubimaca u gradu.

Bonus video: